zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

LTO Bedrijven en NLgroen slaan handen ineen

LTO Bedrijven en NLgroen slaan handen ineen

LTO Bedrijven en Waltmans hebben per begin van dit jaar de handelsplatformen NLgroen, MEGAwind en Energie van Boeren samengevoegd binnen NLgroen BV. De directie van NLgroen BV zal gevoerd worden door Nick Waltmans namens Waltmans en Arnout Goeman namens LTO Bedrijven. De bestaande merknamen NLgroen, MEGAwind en Energie van Boeren blijven gevoerd worden.

NLgroen BV realiseert een optimale vergoeding voor de opwekkers van duurzame energie en ondersteunt de eindafnemers bij het verduurzamen van hun energieverbruik. LTO Bedrijven en Waltmans investeren in deze activiteiten om het vermarkten van de groencertificaten en de energietransitie voor Nederlandse ondernemers makkelijker te maken. Beide partijen nemen een belang van 50 procent in NLgroen.

Ruim 70 procent van de via NLgroen verhandelde certificaten wordt geleverd door Nederlandse boeren en tuinders, die in toenemende mate investeren in zonnepanelen, windturbines en mestvergisters. Producenten van elektriciteit kunnen hun productie-installatie bij CertiQ registreren voor de uitgifte van GvO's. NLgroen onderhandelt met zowel eindklanten als energieleveranciers, handelaren en energieadviseurs en regelt zo de beste prijs voor de opwekker. De samenwerking met LTO Bedrijven verbreedt het netwerk van NLgroen BV, want de agrarische sector is op dit moment de grootste leverancier van Nederlandse duurzame energie.

Patrick Bramer, algemeen directeur van LTO Bedrijven, kijkt uit naar de uitbreiding van de activiteiten. "We verwachten met onze investering in NLgroen een groeiend aantal agrarische energieproducenten een verdienmodel te bieden bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Wij zien een grote meerwaarde in het opschalen naar een groter geheel op de markt voor handel in groencertificaten voor onder meer energie. We hebben veel vertrouwen in de knowhow van het team van NLgroen."

Energieadviseur Nick Waltmans verwacht dat GvO's door de nieuwe samenwerking nog beter kunnen worden vermarkt. "Het is belangrijk dat ondernemers die lokale duurzame energie produceren zelf de waarde van hun GvO's ontvangen. De certificaten zijn apart van de stroom te verhandelen, maar bij kleine producenten gebeurt het vaak dat de GvO's automatisch overgaan naar de energiemaatschappij die de elektriciteit afneemt. En dat is zonde. Hoe meer ondernemers zich bij ons aansluiten, hoe meer we onze handelspositie kunnen versterken. Het is dus een goede stap om de krachten te bundelen.

 


03-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS