donderdag 25 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Lockdown verlengd, maar afhalen bestellingen bij tuincentra en bloemisten nu wel mogelijk

Lockdown verlengd, maar afhalen bestellingen bij tuincentra en bloemisten nu wel mogelijk

Dinsagavond 2 februari heeft demissionair Minister President Rutte aangekondigd dat de lockdown verlengd wordt tot in elk geval 2 maart. Ondanks dat het aantal besmettingen per dag afneemt en het in het ziekenhuis langzaam iets minder druk wordt, maakt het kabinet zich zorgen over nieuwe varianten van het coronavirus die snel terrein zouden winnen.

Deze varianten zouden besmettelijker zijn en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Over de avondklok wordt later deze week een beslissing genomen. Wel mogen consumenten vanaf 10 maart vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. Dit geldt ook voor niet-essentiële winkels. Dus ook voor tuincentra, bloemisten en bouwmarkten. Dit geldt voor het gehele assortiment en niet meer alleen voor snijbloemen. 

Tijdens de lockdown die sinds december geldt was na flink lobbyen van de VBW al mogelijk gemaakt dat bloemisten en tuincentra buiten snijbloemen en (in december) kerstproducten mochten verkopen. Per 10 februari worden deze mogelijkheden dus ook voor hen verder uitgebreid.

De niet-essentiële winkels blijven wel gesloten, maar klanten kunnen minimaal 4 uur van tevoren hun producten online of telefonisch bestellen en halen deze op afspraak afhalen bij de winkel. Zie hieronder voor de overige geldende regels voor bestellen en afhalen bij winkels.

 


Leandra de Boef | 03-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS