zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Ondersteuning voor werkgevers die eigen coronatestfaciliteit willen inrichten

Ondersteuning voor werkgevers die eigen coronatestfaciliteit willen inrichten

De overheid heeft een financiële regeling in het leven geroepen om werkgevers te ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen laten testen door de arbodienst of bedrijfsarts. De regeling van het ministerie van VWS richt zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is.

Om deze bedrijven ook praktisch te ondersteunen bij de inrichting van een eigen teststraat, zijn een website met toolkit en een helpdesk opgezet: werkgeverstesten.nl.

Het inrichten van een testfaciliteit mag alleen plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van een bedrijfsarts of arbo-arts. Ook moeten de testresultaten worden doorgegeven aan de GGD.  GGD GHOR heeft een meldportaal opgezet voor alle testvoorzieningen buiten de GGD-teststraten, zoals deze werkgevers-faciliteiten, de testvoorzieningen in ziekenhuizen en zorginstellingen en de commerciële teststraten. 

Gezamenlijke teststraat bedrijventerrein

Omdat thuiswerken niet altijd voor iedereen mogelijk is, is een eigen teststraat nu een optie voor bedrijven waar de aard van het werk vereist dat mensen fysiek met elkaar samenwerken, zoals distributiebedrijven, productiebedrijven of het openbaar vervoer. De testfaciliteit kan ook gezamenlijk ingericht  worden op bijvoorbeeld een bedrijventerrein.

De overheid benadrukt dat frequent testen op de werkvloer niet betekent dat de 1,5 meter afstand en andere maatregelen kunnen worden losgelaten.


 


Leandra de Boef | 03-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS