zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Eigen tulp voor Stichting Sport Helpt: Heroes

Eigen tulp voor Stichting Sport Helpt: Heroes

Stichting Sport Helpt heeft een eigen tulp. De speciaal voor de stichting gekweekte tulp draagt de toepasselijk naam 'Heroes'. Stichting Sport Helpt is het eerste goede doel ooit met een eigen tulp. De tulp is gekweekt door Borst Bloembollen.

Heroes is stoer, Hollands, sterk, oranje en speciaal voor alle grote en kleine helden van Nederland! Aanstaande donderdag 4 februari om 11:00 uur wordt de tulp officieel gedoopt door oud-topzwemster Inge de Bruijn, oud-volleybalinternational Manon Flier en hockeyinternational Jorrit Croon.

Droomontmoetingen

Met de verkoop van deze tulp wordt geld ingezameld voor Stichting Sport Helpt. Stichting Sport Helpt organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een (Olympische of Paralympische) topsporter van zijn of haar favoriete sport. De zieke kinderen zijn helden, de sporter is een held en deze prachtige tulp is een held. Vandaar de toepasselijke naam ‘Heroes’. Voor iedere verkochte bos komt een vast bedrag ten goede aan Stichting Sport Helpt zodat zij, ook in deze pittige tijden, droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen kunnen blijven verwezenlijken, zij het op een andere manier dan normaal door bijvoorbeeld een online ontmoeting op te zetten.

De stichting is na de Olympische Spelen van Londen in 2013 opgericht door
oud-hockeyinternationals Rogier Hofman en Tim Jenniskens. "Als (oud) topsporter heb je de mogelijkheid en het netwerk om ernstig zieke kinderen met heel weinig effort enorm blij te maken. Ze even te laten “vergeten” in wat voor een vreselijke situatie zij verkeren en ze een glimlach te bezorgen. Want elke extra lach is een overwinning!"

Stichting Sport Helpt heeft een samenwerking met het NOC NSF en de NVK waardoor zij hun bereik en netwerk binnen de sport en de medische wereld optimaal kunnen benutten. Inmiddels zijn er ruim 350 (Olympische en Paralympische) topsporters bij Stichting Sport Helpt aangesloten.

Heroes bestellen

Een bos Heroes bestaat uit 10 tulpen die of via de brievenbus kunnen worden verstuurd, of met vaas via pakketpost worden aangeboden. ‘Los van de particuliere verkoop via de webshop van e•bloom* spreken we met deze ludieke actie ook graag het bedrijfsleven aan’, aldus Marinke Kruize van Stichting Sport Helpt. 

"De tulp is echt een nieuwe soort en zal ieder jaar een vast onderdeel uitmaken van
ons assortiment zodat het een begrip gaat worden en bedrijven ook in de toekomst
alvast een eigen batch kunnen reserveren. Uiteraard kunnen bedrijven eigen
informatie toevoegen aan het product om ook hun eigen boodschap te
communiceren en hun bewuste keuze voor dit mooie product nader toe te lichten",
legt Femke van Aalst van e•bloom uit.

 

 

 


Leandra de Boef | 02-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS