donderdag 25 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Ledenraad uit zorgen over uitrol Floriday

Ledenraad uit zorgen over uitrol Floriday

De Ledenraad van Royal FloraHolland heeft haar zorgen over de uitrol van Floriday geuit bij de directie van Royal FloraHolland. De Ledenraad heeft het gesprek gevoerd omdat het ziet dat kwekers en kopers nog te veel problemen met het digitale platform ervaren. Het heeft de directie gevraagd een stappenplan te maken voor de verdere uitrol van Floriday.

"Met de voorjaarsdrukte op komst en het feit dat veel kwekers en kopers nog de overstap naar Floriday moeten maken, maken wij ons ernstig zorgen" aldus Matthijs Barendse van de Ledenraad. Afgelopen vrijdag heeft de Ledenraad met de directie gesproken over de onrust onder leden en kopers. het heeft de afgelopen weken de signalen rond Floriday in kaart gebracht. "Van meerdere kanten krijgen we al langere tijd signalen over problemen met Floriday en stellen deze ook aan de orde. Wij nemen de signalen van onze leden serieus", aldus Matthijs Barendse van de Ledenraad. 

De problemen waar kwekers en kopers tegenaan lopen zijn volgens Barendse vooral praktisch van aard. Functionaliteiten die nog ontbreken of de omslachtigheid en tijdrovende manier van werken. Daarnaast worden er ook serieuze handelsbeperkende problemen genoemd. 

"Alle partijen zijn overtuigd van het nut van digitalisering en van Floriday. Maar kwekers, kopers, softwareleveranciers en Royal FloraHolland zijn er nog niet klaar voor", aldus Barendse. "We moeten dit zelf in onze kwekerscoöperatie organiseren, om samen sterk te blijven. Maar onze handel moet ook doorgaan en het systeem moet ons daarbij ondersteunen. Het is duidelijk dat er op dit moment nog te veel problemen zijn. We willen samen de handschoen oppakken om dit te doen slagen."

Barendse zegt een constructief gesprek gevoerd te hebben met de directie en geeft aan dat ook deze de ernst van de situatie inziet en de problemen erkent. Nog deze week gaat een werkgroep van de Ledenraad met het team van Floriday de belangrijkste knelpunten formuleren. "Daarbij betrekken we alle relevante input. Wij willen graag samen naar oplossingen toewerken."


Redactie Floranews | 02-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS