zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Evanthia Antirrhinum bloeiproef voor internationale kwekers en handel gaat door

Evanthia Antirrhinum bloeiproef voor internationale kwekers en handel gaat door

In een tijd dat er vele beurzen en evenementen in de sierteeltsector worden afgeblazen, zet veredelingsbedrijf Evanthia ook dit jaar weer vol in op persoonlijke benadering en kennisdeling. Zo sloot het 2020 af met een grote Brassica bloeiproef in Gameren en zijn de voorbereidingen voor de Antirrhinum bloeiproef alweer in volle gang. Met goed voorbereide en uitgebreide bloeiproeven betrekt het bedrijf uit het Westland kwekers en handel bij de nieuwste ontwikkelingen in de veredeling van diverse grote productgroepen. 

Evanthia werkt samen met professionele kwekers om de proef te organiseren en een zo realistisch mogelijk beeld te kunnen geven. Over de definitieve organisatorische invulling laat Evanthia zich nog niet uit. Dit zal afhangen van de situatie rondom Corona als de proef einde voorjaar in bloei komt. "Of het één groots evenement wordt, één op één afspraken voor een persoonlijke doorloop door de proeven, opnames met drones… één ding is zeker: de Leeuwenbekken komen in bloei komen en wij ondersteunen onze kwekers zo veel mogelijk!”, aldus Van Noort.

Evanthia levert startmateriaal aan kwekers wereldwijd voor een naadloos, jaarrond Antirrhinum assortiment. “Ons assortiment is in te delen in 4 groepen. Iedere groep heeft de juiste eigenschappen om topkwaliteit en een hoog productieniveau te bieden in een specifieke periode van het jaar”, legt Peter van Noort, Manager Genetics van Evanthia uit. “Alle variëteiten worden betrokken in de bloeiproef, die zowel in kassen als buiten wordt gehouden. Op één datum geplant, zodat er een duidelijk beeld ontstaat van vroege en later rassen. De proef kan dan ook over een lange periode gevolgd worden.”


Leandra de Boef | 01-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS