dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Softwarebedrijf Jem-Id bestaat 25 jaar

Softwarebedrijf Jem-Id bestaat 25 jaar

Het is vandaag, 1 februari, precies 25 jaar geleden dat softwarebedrijf JEM-id opgericht werd door Martijn van Andel, Jefry van den Hoeven en Vanja van der Palm. Waar Van den Hoeven en Van Andel samen vanuit huis begonnen en later een klein stukje van het huidige pand huurde, is in de loop der jaren het hele pand aan de Grote Waard in Honselersdijk in gebruik genomen door inmiddels 60 medewerkers.

‘’We zijn gestart met softwareontwikkeling naar aanleiding van het constateren van een inefficiënte werkwijze bij een bekende AGF exporteur", vertelt Van Andel. "Bedrijfsprocessen werden in de avonduren op papier geregistreerd of ingevoerd via ouderwetse, digitale documenten. Een tijdrovende en foutgevoelige klus die wij destijds hebben kunnen digitaliseren, de rest is geschiedenis. ‘JEM’ staat trouwens voor ‘Jefry en Martijn’, Vanja kwam hier iets later bij, maar dat paste toen niet meer in de naam’’ glimlacht Van Andel."

JEM-id richt zich op softwareoplossingen die voor verandering zorgen en de sector op zijn kop zetten, maar bovenal de horti-sector verder helpen. Producten die hier een belangrijke rol in spelen zijn Floriday, FloraXchange en HortiHeat voor de sierteeltsector en GreenCommerce, GreenXchange en FreshBabel voor de AGF-sector. Het sofwarebedrijf heeft al 25 jaar tot doel om te zorgen dat de Nederlandse AGF- en sierteelt bedrijven met behulp van technologie een koppositie behouden in het internationale speelveld. Om hun klanten verder te helpen en er voor te zorgen dat ze efficiënter kunnen werken én de wereldwijde concurrentie een stap voor kunnen blijven, doet JEM-id er dan ook alles aan om continu te innoveren en voorop te blijven lopen qua technologie.

Medewerkers erg belangrijk

Oprichters Jefry, Martijn en Vanja plus twee jonge aandeelhouders Leon en Robin, houden zich dagelijks bezig met de continuïteit van het bedrijf. Daarnaast wordt er bij JEM-id gewerkt in zelfsturende teams, waardoor er geen managementlagen zijn en de teams zelf bepalen hoe ieder lid zijn functie vervult. Ieder team is verantwoordelijk voor zijn eigen product. Ze worden gestimuleerd om dingen uit te proberen, te ondernemen en elkaar onderling te helpen. Hiervoor is het belangrijk dat de medewerkers de juiste expertise en sectorkennis hebben.
 
25 jaar Jem-Id Floranews sierteelt AGF

‘‘Medewerkers zijn voor ons erg belangrijk", vertelt Vanja van der Palm. "We nemen veel initiatieven om een aantrekkelijke werkgever te zijn en doen er veel aan om talent aan te trekken en stimuleren een goede work-life-balance." Zo werken de medewerkers binnen Jem-Id met nieuwe technieken aan uitdagende opdrachten in een creatieve werkomgeving. "Bij JEM-id geloven we dat werken leuk moet zijn. Als je doet wat je leuk vindt, ben je gemotiveerd om alles uit je werk te halen." Om de teambuilding te verbeteren en collega’s op een andere manier te leren kennen dan alleen op zakelijk vlak, worden ook regelmatig leuke uitjes, borrels, sportevenementen en andere activiteiten georganiseerd. "Dat laatste ligt door Covid-19 nu even anders, maar we hopen ons 25-jarig jubileum snel te kunnen vieren", aldus Van der Palm.

 


Redactie Floranews | 01-02-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS