zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Kwekerij Ammerlaan wint EZK Energy Award 2020

Kwekerij Ammerlaan wint EZK Energy Award 2020

Kwekerij Ammerlaan heeft de EZK Energy Award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks door het ministerie van EZK uitgereikt aan een organisatie die zich het afgelopen jaar heeft weten te onderscheiden op het gebied duurzaamheid.

Kwekerij Ammerlaan bespaart jaarlijks ruim 25.000 ton CO2 door gebruik te maken van aardwarmte in haar kassen. Ammerlaan is door de jury als winnaar gekozen vanwege de verbindende rol die het bedrijf heeft gespeeld in de regio. Naast de eigen kassen, maken 24 andere kwekers, appartementen in Pijnacker-Noord, het Stanislas College, een sportcentrum en een zwembad gebruik van de aardwarmte.

Kwekerij Ammerlaan is uit drie genomineerde bedrijven gekozen vanwege haar unieke toepassing van aardwarmte. De andere twee genomineerden zijn melkveebedrijf Stokman Koudum en PlyStyreneloop. Stokman Koudum maakt groen gas door rundveemest te vergisten. Hiermee worden woningen in de Koudum duurzaam verwarmd. PolyStyreneLoop ontwikkelt een duurzame recycle-techniek waarmee piepschuim als isolatiemateriaal in de bouw kan worden ingezet.

De EZK Energy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en hernieuwbare warmte. De prijs wordt traditioneel uitgereikt op de laatste dag van het EZK-evenement: Partners in Energie-uitdagingen. Léon Ammerlaan nam de award en geldprijs van € 25.000 op digitale wijze in ontvangst tijdens het EZK evenement: Partners in energie-uitdagingen.

bron: Rijksoverheid


Redactie Floranews | 29-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS