zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Jack Nouws wint benchmark Poinsettia

Jack Nouws wint benchmark Poinsettia

Jack Nouws in Klein Zundert heeft de Benchmark Poinsettia 2020 gewonnen met de inzending Euphorbia pulcherrima universe. Kwekerij Van Wensen Potplanten in Monster ontving de nominatie voor de klasse potmaat tot en met 11 centimeter, kleur rood met de Euphorbia pulcherrima ferrara. Martin van Velden mocht namens Firma Freek van der Velden in Delfgauw de nominatie in ontvangst nemen voor de inzending Euphorbia pulcherrima superba new glitter, potmaat 12 en 13 centimeter.

Kees van Dam van potplantenkwekerij SV.CO in De Lier nam de oorkonde in ontvangst vanwege de inzending Euphorbia pulcherrima Alaska, potmaat tot en met 11 centimeter, kleur wit. Jan van Straaten van Kwekerij de Stadsweiden in Harderwijk kreeg de oorkonde voor potmaat 14 centimeter en groter voor de Euphorbia pulcherrima Alaska.

Bij de benchmark worden zes oorkondes uitgereikt, waaronder de winnaar van de award 'Kwaliteitscompetitie 2020'. Glastuinbouw Nederland laat weten dat nog niet alle oorkonders zijn uitgereikt. "Zodra alle genomineerde deelnemers hun nominatie hebben ontvangen worden ook deze bedrijven bekend gemaakt."

Aan de sortimentsvergelijking deden zes veredelaars mee met in totaal 24 inzendingen. Decock Plants in het Belgische Comines heeft deze wedstrijd gewonnen met de Brilliant Red DCP1. Ieder jaar sturen deelnemende veredelaars hun nieuwe rassen in, die op twee verschillende bedrijven worden opgekweekt. Dit jaar gebeurde dat bij The Mastergrowers en Sonneveld Plants, beide in Honselersdijk. Tijdens drie keuringsbijeenkomsten worden de rassen vergeleken met bestaande rassen waarna er een houdbaarheidstest in de Bloemenplaza van FloraHolland volgt.

Bron: Glastuinbouw Nederland
 


28-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS