donderdag 25 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Kwekers openen petitie De Noodrem

Kwekers openen petitie De Noodrem
Een groep van 40 grote en kleine kwekers heeft een petitie geopend tegen tegen Floriday, tegen verplicht certificeren en tegen de directie van Royal FloraHolland. De groep handelt onder de naam FloriNEE, maar wil zich nog niet bekend maken.
 
De actiegroep roept door middel van een open brief alle leden van Royal FloraHolland op de petitie te ondertekenen. De werkgroep wil met de petitie een extra vergadering van de ledenraad afdwingen. Daarin wil ze de ledenraad verzoeken tot het laten uitvoeren van een externe audit op Floriday, verplichte certificering en het handelen van de directie van Royal FloraHolland. Als ze steun krijgen van 250 leden die goed zijn voor tenminste 5 procent van de omzet, kan het beleid van de directie van FloraHolland opnieuw worden aangekaart.

"Het maakt niet uit of je kweker of handelaar bent, groot of klein, bloemen of planten. We mogen van FloraHolland verwachten dat ze de productie en handel, nationaal en internationaal maximaal ondersteunt middels een goede afzetstrategie. FloraHolland moet vooral niet gaan bepalen hoe kweker en handelaar met elkaar samenwerken, via welke software, certificering, verpakking, ladingdrager of, toekomstig mogelijk zelfs via welke transporteur. Dit moet een vrije keuze blijven tussen de kweker en handelaar”, aldus de kwekers in de open brief.

De actiegroep zegt een groep te zijn van innovatieve kwekers die bezorgd zijn over de impact van Floriday op hun bedrijf en op die van hun klanten. De groep geeft aan bijgestaan en ondersteund te worden door veel exporteurs, tuincentra, softwarehuizen en financiële instellingen. De groep zegt zeer bezorgd te zijn over de toekomst van de coöperatie. 

 

 


26-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 De Bolster vacature Product Manager Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS