zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

100 pastelkleurige kamerhortensias voor kersverse ouders

100 pastelkleurige kamerhortensias voor kersverse ouders

Ruim negen maanden na de eerste lockdown kent de geboortegolf, als gevolg van de lockdown in het voorjaar van 2020, zijn piek. Deze houdt naar verwachting aan tot eind februari. De Nederlandse hortensiaproducenten spelen daarop in en delen 100 kamerhortensia’s uit aan kersverse ouders.

De eerste pastelkleurige hortensia's werde uitgedeeld aan ouders bij het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Alleen al in dit ziekenhuis zijn sinds begin januari 116 baby’s geboren. Dat zijn er achttien meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, een stijging van bijna 30 procent. “Sinds eind december draaien we overuren. Ook van collega-verloskundigen uit de rest van Nederland horen we deze berichten”, vertelt Manon Haneveer, unitmanager Vrouw en Kind centrum van het Rivierenland Ziekenhuis. De eerste planten zijn dinsdag 26 januari uitgedeeld. 

Winactie

Niet alleen in het Rivierenland Ziekenhuis worden kamerhortensia uitgedeeld. De eerste 100 kersverse ouders waarvan het babynieuws via Facebook gedeeld wordt met @hydrangeaworld, krijgen ook een roze of blauwe hortensia toegezonden. De actie loopt tot eind februari 2021.

De actie is een initiatief vanuit de collectieve promotiecampagne voor kamerhortensia. Kweker Marjanne van den Berg uit Est: “Met de actie willen we voor een beetje vrolijkheid zorgen omdat kraambezoek in deze tijden vaak beperkt blijft tot raambezoek. We hebben 100 kleurrijke hortensia’s klaar staan voor verzending aan trotse ouders uit heel Nederland. Een wolk van een plant voor een wolk van een baby! We zijn reuze benieuwd naar al het babynieuws.”


27-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2103 The Master Growers Team Manager vacature


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS