zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Marginpar introduceert bijzondere tweekleurige clematis snijbloem

Marginpar introduceert bijzondere tweekleurige clematis snijbloem

Marginpar richt zich in 2021 op nog meer tweekleurige variëteiten. Eerder werden al de paars/witte Scabiosa Cherry Vanilla Scoop en de wit/blauwe Agapanthus twister geïntroduceerd. De volgende in de rij is de tweekleurige Clematis Amazing Sevilla.

uitsnede foto: Marginpar (fotograaf: Nico Alsemgeest, arrangement Hanneke Frankema)

De nieuwe Sevilla komt uit Tanzania. Omdat de vluchten daarvandaan tijdelijk op een iets lager pitje staan, heeft de introductie enige vertraging opgelopen. "Maar niet getreurd, ze komt eraan", laat Marginpar weten. In de tussentijd heeft Marginpar de door verschillende designers uit laten testen. De meest gehoorde reactie was volgens de veredelaar: “liefde op het eerste gezicht”.

Elke steel van de nieuwe Sevilla bestaat uit vier tulpvormige bloemen in duotonen. Sevilla heeft een crème witte kleur van binnen en een bordeaux roze kleur aan de buitenkant van haar bloemblaadjes. Deze dubbele tinten zijn uniek binnen de snijclematisfamilie.

Behalve de bijzondere vorm en kleur, voelen ook de bloemen anders aan. Waar de eerdere soorten aanvoelen als zacht, delicaat papier, voelt Clematis Amazing Sevilla volgens de veredelaar intenser en steviger.

Scabiosa scoop cherry vanilla op Floranews 


Leandra de Boef | 26-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS