vrijdag 26 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Naar het werk gaan tijdens avondklok vereist werkgeversverklaring

Naar het werk gaan tijdens avondklok vereist werkgeversverklaring

Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer donderdag 21 januari mee ingestemd. Dit betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen moet blijven.

Voor onder andere werknemers en ondernemers, die gedurende de avondklok moeten werken of naar hun bedrijf moeten, bijvoorbeeld voor de zorg voor planten, geldt een uitzondering. Zij mogen wel naar buiten om naar hun werk of bedrijf te gaan, mits zij een Werkgeversverklaring én een 'Eigen verklaring avondklok' bij zich dragen. Dit geldt zowel voor werknemers als voor ondernemers/ werkgevers.

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om te bepalen wat noodzakelijk is. De door het kabinet opgestelde verklaringen kunnen via deze links worden gedownload:

model ‘werkgeversverklaring’ 

model ‘eigen verklaring avondklok

Beide verklaringen mogen geprint of digitaal meegenomen worden en moeten voorzien zijn van een handtekening.

Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur.

Overtreding van de avondklokregels kunnen worden beboet met een boete van € 95,-. Het afgeven of gebruiken van valse verklaringen wordt strafrechtelijk vervolgd. Klik hier voor alle informatie van de Rijksoverheid over de avondklok.

Meer informatie over geldige redenen om op straat te zijn is te vinden op Rijksoverheid.nl/avondklok.

Leandra de Boef | 22-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 De Bolster vacature Product Manager Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS