zondag 18 april 2021
FN TOP logo FN TOP add

Bloemencorso Bollenstreek gaat niet door

Bloemencorso Bollenstreek gaat niet door

Het Bloemencorso van de Bollenstreek gaat ook dit jaar niet door. Het bloemencorso zou op 17 april van Noordwijk naar Haarlem rijden, maar zal vanwege de corona-crisis dit jaar niet starten. Dit heeft het bestuur van het bloemencorso besloten en bekend gemaakt.

"De lente komt eraan en we hebben er waarschijnlijk nog nooit zo naar uitgekeken als in 2021. Bloeiende tulpenvelden en fluitende vogels. Toch zal het voorjaar in 2021 anders zijn dan anders. Het Bloemencorso Bollenstreek zal namelijk niet op zaterdag 17 april van Noordwijk naar Haarlem rijden. Door de COVID-19 pandemie is het niet mogelijk om dit grootschalige publieke evenement te laten doorgaan."

Ook in 2020 werd de bloemenoptocht vanwege dezelfde reden geschrapt. Toen stonden de geraamtes van de praalwagens al klaar. De organisatie beraadt zich op een alternatieve invulling en hoopt dat volgend jaar de 75e verjaardag van het corso wel gevierd en gereden kan worden.

Ondanks dat het Bloemencorso niet zal gaan rijden kijkt de organisatie uit naar het begin van de lente, naar de bloeiende bollenvelden en naar de Keukenhof, die zoals het er nu uitziet,  haar deuren wel gecontroleerd zal openen. 


21-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS