zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Dobberend Bos onderweg van Rotterdam naar Floriade in Almere

Dobberend Bos onderweg van Rotterdam naar Floriade in Almere

Het Dobberend Bos van kunstproducent Mothership is vanuit Rotterdam onderweg naar Floriade Expo 2022 in Almere. Het krijgt donderdag haar nieuwe ligplaats bij de Expo. Het Dobberend Bos is een concept van Jeroen Everaert, founder van kunstproducent Mothership, gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker. Het Dobberend Bos dreef vijf jaar in de Rijnhaven in Rotterdam en nu krijgt Floriade Expo het werk in bruikleen.

Dobberend Bos onderweg van Rotterdam naar Floriade Almere FloranewsHet bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen van Van den Berk Boomkwekerijen. De drijvende bomen zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Het Dobberend Bos werkt niet alleen vergroenend in de stad, het kunstwerk vraagt ook aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen. 

De iepen (Ulmus ‘Dodoens’) zijn sterke en windbestendige bomen. “We halen bomen uit hun gebruikelijke context om de nieuwsgierigheid van bezoekers te wekken. Enerzijds is het een oproep om goed voor bomen te zorgen, ze zijn immers essentieel voor het leven. Anderzijds vragen we aandacht voor de klimaatverandering. Als we niet oppassen, dobberen bomen door de zeespiegelstijging straks echt op het water.”, aldus Anneke de Jong, van Van den Berk. 

“Het Dobberend Bos past in het thema Growing Green Cities van Floriade. Het is een waardevolle toevoeging aan het rijke kunst- en cultuurprogramma van de Expo. We zijn blij dat de bomen een mooie plek bij Floriade krijgen.”, aldus Sven Stimac, COO Floriade Expo 2022.

Tijdens Floriade Preview 2021 en de Expo in 2022 kunnen bezoekers de kunstinstallatie bekijken vanuit de kabelbaan, de boot en vanaf het terras aan het Weerwater.


20-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS