zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Royal FloraHolland kiest Citi voor afhandelen internationale betalingen

Royal FloraHolland kiest Citi voor afhandelen internationale betalingen

Royal FloraHolland heeft gekozen voor de financiële instelling Citi als global cash management provider. Citi heeft vestigingen in meer dan 100 landen en heeft veel kennis over de ter plaatse geldende financiële wet- en regelgeving.

Om via Floriday internationaal zorgeloos te kunnen handelen is volgens de veiling betaling in meerdere valuta, waaronder US dollars, een must. Op veel plekken in de wereld is de dollar namelijk het geëigende betalingsmiddel om internationaal zaken te doen. "Het in dollars aanbieden van producten van kwekers zal koopkracht brengen naar het Floriday-platform en nieuwe markten aanboren", stelt Royal FloraHolland.

Om internationale betaling te ondersteunen op Floriday is de veiling een samenwerking aangegaan met Citi. De financiële instelling met eigen kantoren in veel landen zal nauw gaan samenwerken met het Royal FloraHolland-team bij het betreden van nieuwe markten en de implementatie van hun nieuwe online digitale marktplaats.

"De professionaliteit, de ruime ervaring met international cash management en zeker ook de wereldwijde aanwezigheid van Citi met eigen filialen biedt kansen voor de uitbreiding van onze financiële dienstverlening ter ondersteuning van onze internationale strategie. Citi heeft veel ervaring in onder meer Afrika en het Midden-Oosten, belangrijke productie- en handelsgebieden voor de leden van onze coöperatie en hun klanten. Samen kunnen we internationaal verder groeien", aldus David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland.

Auke Leenstra, managing director Nederland van Citi: "We kijken ernaar uit om Royal FloraHolland te helpen bij het realiseren van hun internationale strategie. De sierteelt is een belangrijke sector voor Nederland en Citi is enthousiast om bij te dragen aan de wereldwijde groeiambities van Royal FloraHolland."

bron: Royal FloraHolland

 


19-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS