zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Tuincentrum De Kleuter stopt na 40 jaar

Tuincentrum De Kleuter stopt na 40 jaar

Na veertig jaar is het mooi geweest voor Rien en Til van den Berg van Tuincentrum De Kleuter in Uden. Wat begon met de verkoop van afrikaantjes groeide uit tot de verkoop van de meest exotische planten in 2020.

Ze zagen het vak en de bloemen- en plantenmarkt in 40 jaar tijd enorm veranderen, maar één ding is volgens Rien nooit veranderd: de geranium is van het begin tot het eind populair gebleven. Dit vertelt Rien aan het Brabants Dagblad in het inmiddels bijna lege tuincentrum tussen de paar tafels die er nog staan, met daarop de laatste restpartijen planten. 

Tuincentrum De Kleuter is het als enige tuincentrum in Uden en omgeving en is in de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een begrip. Helaas was er geen overnamekandidaat voor het tuincentrum nu Rien en Til met pensioen gaan. Ook hun dochters zetten zijn andere dingen gaan doen. "Dat is ook helemaal niet erg”, vertelt Rien aan het Brabants Dagblad. Er komt wel een ander bedrijf in het pand.

Met enige weemoed hebben ze de hal steeds leger zien raken. Maar optimistisch als de Van den Bergs zijn, kijken ze eigenlijk vooral vooruit.

Lees hier de mooie herinneringen aan een leven lang hard werken, die ze nog wel graag een keer ophalen.


18-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS