vrijdag 26 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Botany en Aris richten joint venture PhenoVerius op voor insectdetectie met Artificial Intelligence

Botany en Aris richten joint venture PhenoVerius op voor insectdetectie met Artificial Intelligence

Botany uit Horst-Meterik en Aris uit Eindhoven verenigen hun expertise in de nieuwe joint venture PhenoVerius. De joint-venture gaat zich richten op de verkoop, service en doorontwikkeling van waarnemingssystemen voor plantgerelateerde plagen en ziekten. De directie van het nieuwe bedrijf wordt gevormd door Peter Korsten en Rien den Boer.

De twee bedrijven werken sinds 2 jaar samen op het gebied van geautomatiseerde insectdetectie met behulp van kunstmatige intelligentie. Aris is ruim 25 jaar actief op het gebied van vision technologie voor plant fenotyperingsdoeleinden. Sinds enkele jaren gebruikt Aris “Deep Learning” in haar producten.

Rien den Boer, directeur Aris: “De samenwerking in Phenoverius is een voorbeeld van het combineren van specifieke kennis van beide bedrijven. Als enkele bedrijven zouden we nooit hebben kunnen bereiken wat we nu in combinatie wel kunnen: het combineren van techniek met specifieke domeinkennis.”

Botany is ruim 15 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor de professionele glastuinbouw, vollegrondstuinbouw en indoor farming. Peter Korsten, CEO Botany Group: “Met de joint venture van Aris en Botany zetten we de vervolgstap om kunstmatige intelligentie in te zetten voor innovatieve ontwikkelingen op de cross-over tussen plant en techniek. De twee bedrijven zijn sterk complementair aan elkaar en zijn beiden sterk innovatief. 
 
Het eerste geautomatiseerde systeem van PhenoVerius is Cirillo. Het maakt het voor ontwikkelaars van gewasbeschermingsmiddelen en voor resistentieveredelaars mogelijk om specifieke groeistadia van insecten geautomatiseerd te tellen. Het systeem bestaat uit een camera-opstelling waarmee digitale beelden gemaakt worden van plantdelen met een aantasting van insecten. De, op deze beelden, aanwezige insectenpopulatie wordt middels een neuraal netwerk geclassificeerd in ontwikkelingsstadium van de individuele insecten. Cirillo is het eeste systeem dat insecten geautomatiseerd kan classificeren naar ei-stadium, larvestadium en popstadium.  

Leandra de Boef | 15-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS