vrijdag 26 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Bloemsierkunst Antoinette Glasbergen gecertificeerd duurzaam bloemist

Bloemsierkunst Antoinette Glasbergen gecertificeerd duurzaam bloemist

Het smalste stukje Nederland is een gecertificeerd duurzame bloemist rijker. Bloemsierkunst Antoinette Glasbergen behaalde begin november het zilveren predicaat van de Barometer Duurzame Bloemist. Een garantie dat gediplomeerd meesterbinder Antoinette Glasbergen duurzamer onderneemt en duurzamer inkoopt.

Bloemsierkunst Antoinette Glasbergen gecertificeerd duurzaam bloemist FloranewsGlasbergen behaalde het certificaat binnen een half jaar en behoort daarmee tot een steeds groter wordende groep gecertificeerd duurzame bloemisten. De onderneemster vindt dat ze niet kon achterblijven. “Om mij heen zie ik dat steeds meer bedrijven met duurzaamheid bezig zijn. Bovendien wordt het ook steeds vaker gevraagd en daar speel ik graag op in. Milieutechnisch is ook het beter en het is een stukje bewustwording van je eigen bedrijf”, zegt Glasbergen. De onderneemster geeft met het Barometer-certificaat de garantie af dat de bedrijfsvoering en de inkoop duurzamer zijn. Gecertificeerde bloemisten worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.

Het percentage verantwoorde bloemen en planten ligt bij Bloemsierkunst Antoinette Glasbergen rond de 35 procent. Keurmerken die worden ingekocht zijn onder meer: MPS-A(+), EKO/Biologisch, On our way to PlanetProof en Fairtrade/Max Havelaar. Toch is het niet altijd makkelijk, volgens Glasbergen. “Ik heb een ruime sortering bloemen en planten, waarbij ik merk dat veel bloemsoorten niet duurzaam worden aangeboden. In dat opzicht zou bij kwekers veel kunnen verbeteren. Vooral de inkoop van biologische bloemen is lastig.” Daarnaast doet het bedrijf aan afvalscheiding, heeft een groene energieleverancier, LED-verlichting en duurzamer transport. Verder gebruiken gecertificeerde bloemisten milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, verantwoordere verpakkingsmaterialen en Fairtrade snijbloemenvoeding. Bovendien staat goede zorg voor medewerkers centraal. Met de twee bloembindsters Anja en Esther, bezorger Raymond en haar onmisbare moeder als vrijwilligster voor alle hand-en-spandiensten worden alle vormen van bloemwerk verzorgd en eventueel bezorgd in de regio Echt-Susteren, Maasbracht, Sittard-Geleen-Born, Maaseik en het Duitse Selfkant.

Bloemsierkunst Antoinette Glasbergen

Swentiboldstraat 4
6114 GK Susteren 

www.antoinette-glasbergen.nl

 

 


Redactie Floranews | 14-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS