zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Bloomon doet het goed in coronajaar 2020

Bloomon doet het goed in coronajaar 2020

Voor online bloemenwinkel Bloomon pakt 2020 goed uit. De webwinkel heeft in 2019 de vertaalslag naar winstgevendheid weten te maken. Voor het jaar 2020 verwacht het wederom een plus. Ondanks dat ook bij Bloomon alles even onzeker werd in de eerste weken van de coronacrisis in maart 2020, trok de online verkoop daarna des te harder aan.

“Na die eerste weken zijn mensen massaal bloemen gaan kopen", vertelt Patrick Hurenkamp in een online interview met Top Names van Blom en Stekel. "Mensen werken veel meer thuis. Daar moet het gezellig zijn. Maar er worden ook bloemen gekocht om cadeau te geven: bijvoorbeeld binnen de zorg om mensen een hart onder de riem te steken. We hebben nog nooit zo’n succesvolle Moederdag gehad als dit jaar. Het was echt massaal.”

Omzetcijfers geeft Hurenkamp niet. Wel vertelt hij dat veel van het geld dat Bloomon verdient, direct weer wordt geïnvesteerd. Bijvoorbeeld in de uitbreiding naar het buitenland. “In Nederland konden we in het begin snel groeien, mensen weten hier al veel van bloemen. In Duitsland vonden ze het met gek dat bloemen nog in de knop zaten en die hadden moeite met het abonnementsmodel. Dus per land zie je grote verschillen en moet je dus soms meer en soms minder moeite doen. In Duitsland hebben we ons product bijvoorbeeld fysiek uitgestald”, aldus Hurenkamp.

Een belangrijke uitdaging voor Bloomon is het tegengaan van verzadiging. “"We willen geen verzadiging krijgen bij de klanten. Daar past bijvoorbeeld een nieuw abonnement in dat we vorig jaar hebben geïntroduceerd: Atelier. Dat zijn een soort kleine kunstwerkjes voor op tafel die afwijken van de iconische bos. En je ziet dat klanten die al een paar jaar bij ons zijn meer kiezen voor die nieuwe vormen. Daar horen ook andere typen vazen bij. Zo gaan we de verzadiging tegen.” Om te kunnen blijven vernieuwen werkt Bloomon samen met bloemsierkunstenaars en art directors. En ook de veredelaars en kwekers spelen een belangrijke rol. “Daarmee hebben we invloed op vorm en kleur.” 

Hurenkamp is duidelijk over de ambitie voor de komende jaren: "doorgroeien in de vijf landen waarin we nu actief zijn." Daarnaast staat ook bij Bloomon duurzaamheid hoog op de agenda. Wat betreft de kweek van de bloemen zelf, maar ook wat betreft transport, vertelt Hurenkamp.


Leandra de Boef | 14-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS