zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Gebruiken jullie de stories al van LinkedIn? #blog

Gebruiken jullie de stories al van LinkedIn? #blog

LinkedIn is en blijft een zakelijk netwerk. Daar zal weinig aan veranderen. Maar het platform gaat wel met z’n tijd mee. Een van de laatste ontwikkelingen is de LinkedIn stories, gebruiken jullie die al? Toch eens doen!!

Zakelijk of niet?

Iedereen zegt het altijd, LinkedIn is echt zakelijk. Ik plaats daar weinig persoonlijke verhalen op. Het is puur bedoeld om mij zakelijk weg te zetten…… Dan begin ik een beetje achter mijn oren te krabben. Zakelijk….. om mijzelf weg te zetten. Wat bedoel je eigenlijk. Deel je soms alleen maar je successen of zijn er ook andere zaken die je wel eens deelt? Of zit je er alleen maar op en doe je er verder helemaal niets mee? De wat ouderen kennen nog wel de rolodex, daar lijkt het dan op.

 Nee, we moeten het alleen maar zakelijk houden. Maar wat   is dat eigenlijk? Zakelijk kan naar mijn idee ook betekenen   jouw business, of de business waar je werkt in een positief   daglicht zetten door vragen op te lossen, toch? Of     misschien wel jouw laatste idee aan de wereld presenteren   welke voor het bedrijf boeiend kan zijn. Gewoon even het   laatste nieuwtje brengen is ook een oplossing. Maar dan   moet ik gaan schrijven en daar ben ik nou net niet zo heel   erg goed in.

 LinkedIn heeft daarvoor dus gewoon een nieuwe feature.   Deze werkt alleen op de app op de telefoon en het heet   ‘stories’. En dat kennen we al van andere platformen zoals   Instagram en Facebook. En Twitter schijnt er ook duidelijk   mee bezig te gaan. Maar wat zijn de stories op LinkedIn     nou eigenlijk.

 Wie kan het beter uitleggen dan LinkedIn zelf, klik even op   deze weblink, https://youtu.be/rb8KMMVF43w.

Het maken van een story gaat erg eenvoudig. Open de LinkedIn app op je telefoon en bovenaan zie je naast jouw afbeelding een +, uw verhaal, staan. Klik die maar aan.
En dan kan je zo een verhaal maken. Ik denk dat we het bijna allemaal wel eens gedaan hebben op Facebook of op Instagram. Vele mogelijkheden komen hier ook terug en het werkt eigenlijk hetzelfde.
Je kan eigen teksten invoeren en die van kleur veranderen. Je kan emoji’s invoeren en andere zaken. Kortom echte tools om er een leuk en waardevol verhaal van te maken met alles er op en er aan.

Waarvoor in te zetten?

Waarvoor en waarbij kan ik deze stories nu in gaan zetten. Denk hierbij aan:

  • Kijkje achter de schermen van je bedrijf of je werk
  • Tips & tricks voor je klanten die ze kunnen helpen
  • Projecten, laat de voortgang zien
  • Een nieuwe collega voorstellen
  • Stel zelf eens een vraag aan jouw netwerk
  • Een preview van een nieuw product
  • Bijzondere nieuwtjes
  • Gewoon iets wat je tegenkomt en het (zakelijk) delen waard vindt

Kortom vele mogelijkheden.

Denk er eens over na. Zet het eens in en maak er een leuk verhaal van of nog mooier een verhalen lijn. En let op, je verhaal kan uit meerdere stories bestaan dus hou daar rekening mee.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
14-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS