zaterdag 23 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Lockdown verlengd, buitenverkoop bloemisten blijft toegestaan

Lockdown verlengd, buitenverkoop bloemisten blijft toegestaan
Het bericht dat de lockdown verlengd wordt met 3 weken, kwam niet helemaal als verrassing. De besmettingscijfers dalen niet snel genoeg en de dreiging van de Britse mutant van het coronavirus zijn reden genoeg voor het Kabinet om nog geen versoepelingen door te voeren. Dit betekent dat de huidige maatregelen van kracht blijven. 
 
Mede dankzij de lobby van VBW blijft de buitenverkoop van bloemen mogelijk op de voorwaarden, zoals die eerder zijn afgesproken. Ook blijft het verzorgen van bloemwerken op bestelling en het bezorgen van bloemen en planten gewoon mogelijk. VBW laat weten dat het de komende tijd zal proberen toestemming te krijgen om het assortiment dat buiten de winkels verkocht mag worden uit te breiden. 
 
De ondernemersvereniging roept bloemisten op om zich vooral te houden aan de voorschriften zoals die in de eigen gemeenten gelden. Het heeft, met name tijdens de feestdagen, gemerkt dat gemeenten verschillend omgaan met de interpretatie van de maatregelen.
 
 

 


Leandra de Boef | 13-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS