dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Anthuriumkwekers gaan inzetten op luchtzuiverende eigenschap

Anthuriumkwekers gaan inzetten op luchtzuiverende eigenschap

De gezamenlijke anthuriumkwekers gaan inzetten op de luchtzuiverende eigenschap van de anthurium.  De anthurium staat bekend als een tropische kamerplant, maar is tevens een van de langst bloeiende planten met luchtzuiverende werking. Met de nieuwe campagne Breathe & Bloom wordt meer bekendheid gegeven aan deze eigenschappen. De aftrap van de campagne vindt plaats in samenwerking met Waterdrinker. Van week 1 t/m 5 wordt de campagne in het Green Trade Center gepromoot.

Volgens recent onderzoek door Wageningen University & Research beschikt de anthurium over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen. De plant levert daarmee een positieve bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Via het groene blad nemen planten schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de plant en het wortelgestel opgeslagen en afgebroken.

Om heel precies in kaart te brengen wat het effect van de anthurium op het binnenklimaat is, hebben onderzoekers een laboratoriumtest uitgevoerd. Het resultaat: anthurium filtert meer dan 50% van schadelijke stoffen binnen 24 uur en bijna 100% in drie dagen. En in ruil geven de planten zuurstof af. Hoe groter de plant, hoe groter het effect. Daarnaast verbetert anthurium de relatieve luchtvochtigheid. Je hebt daardoor minder snel last van een te droog binnenklimaat.

Breathe & Bloom maakt onderdeel uit van het promotieprogramma van Anthurium Info – de overkoepelende promotie-organisatie – en loopt het hele jaar door. Via diverse on- en offlinemiddelen worden consumenten geïnformeerd en geënthousiasmeerd over de luchtzuiverende anthuriums. Op www.breatheandbloom.info is alle informatie te vinden. Daarnaast zijn diverse promotiematerialen ontwikkeld om de boodschap ook op de winkelvloer over te dragen.


Redactie Floranews | 12-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS