vrijdag 26 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Boomkwekers ontdekken kracht van webshop

Boomkwekers ontdekken kracht van webshop
Orders faxen was tot voor kort nog heel normaal in de boomkwekerij. De digitalisering leek achtergebleven bij de kwekers, maar dat is voorbij, schrijft De Ondernemer. De fax is opgedoekt en de internetverkoop neemt een enorme vlucht. Zelfs buitenlandse klanten weten online de Nederlandse leveranciers te vinden. 
 
Sandra Steenwijk van het internetbedrijf Boskoopsefruitbomen.nl is zeer tevreden. Twee jaar geleden begon ze met haar internetbedrijf Boskoopsefruitbomen.nl. Ze verkoopt fruitboompjes op stam, fruitplanten, tuinplanten en klimplanten aan particulieren. Alles van de eigen kwekerij. "Goede kwaliteit vind ik heel belangrijk”, vertelt Steenwijk in het AD. ,,Alles moet kloppen, een goed product, correcte verzending, goede uitleg.”
 
 
De absolute topseller is de appelboom, maar ook de kersenboom is erg in trek. En de fruitplanten: frambozen, bramen, blauwe bessen. We zien een enorme groei. En het gaat maar door, ook tussen kerst en oud en nieuw is er gewoon besteld. Plantenverkoop via internet heeft enorme potentie.”
 
Daar is Michiel Gerritsen van de Greenport Boskoop het helemaal mee eens. "Het is in grote lijnen een heel goed jaar geweest voor de sierteelt”, zegt Gerritsen. "In het voorjaar leek het er even op dat door de coronacrisis grote schade zou ontstaan, dat kwekers massaal met hun planten zouden blijven zitten, maar dat is weer rechtgetrokken. Veel bedrijven hebben gewoon prima gedraaid.”
 

11-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS