vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Droom van Freight Line-directeur Van der Hout wordt nachtmerrie

Droom van Freight Line-directeur Van der Hout wordt nachtmerrie

Hij zou zijn ultieme droom gaan realiseren. Tenminste dat dacht Freight Line-directeur Chris Hans van der Hout in februari. In een schitterend bedrijfspand op Honderdland in Maasdijk zou hij al zijn ambities kunnen verwezenlijken. Tien maanden later blijkt de droom een nachtmerrie en is Van der Hout de wanhoop nabij.

,,Ik móet geholpen worden, anders gaat mijn schitterende bedrijf naar de knoppen en komen mijn tweehonderd medewerkers op straat te staan”, zegt Van der Hout ten einde raad in een interview met AD.nl. ,,Maar de instanties die mij zouden moeten helpen, laten me stuk voor stuk in de steek. Sterker nog, ze werken me tegen.” 

foto: Freight Line

Op 1 februari betrok Freight Line het nieuwe pand, maar al snel klaagde een van de omwonenden dat de verlichting aan de zijkant van het gebouw te fel was. Daarna waren de koelwagens aan de beurt. "We koelen, om overlast te voorkomen, elektrisch, maar we kunnen niet voorkomen dat de koelinstallaties een zoemend geluid maken. De koelmotoren, de meest geavanceerde van dit moment, stoten zestig decibel uit. Als je verder van de bron komt wordt het aantal decibellen minder, misschien dat er 38 overblijven op de gevels van de buren”, aldus Van der Hout tegen AD.nl.

HOC heeft voor de bouw een onderzoeksbureau het geluid laten onderzoeken en vervolgens is met rekentabellen bepaald hoeveel geluid Freight Line zou mogen produceren. Daarbij zouden verkeerde rekentabellen gebruikt zijn. "We hebben dat onderzoek over laten doen en toen kwamen we erachter dat van verkeerde aannames is uitgegaan. Ze gingen er bijvoorbeeld van uit dat de schuren van de buren acht meter hoog waren, terwijl die maar drie meter hoog zijn”, aldus Van der Hout.

Lees het hele interview op AD.nl

bron: AD.nl


07-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS