woensdag 17 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Garden Connect lanceert online Academy voor tuincentra

Garden Connect lanceert online Academy voor tuincentra
Garden Connect heeft een nieuwe online Academy gelanceerd om tuincentra te helpen het maximale uit hun website of webshop te halen. Het lanceren van de Academy was een langgekoesterde wens van zowel gebruikers als het team van het bedrijf zelf. De Academy is interessant voor tuincentra die gebruik maken van het CMS van Garden Connect.
 
“Toen corona uitbrak stonden ook wij voor een enorme uitdaging.” vertelt Edwin Meijer namens Garden Connect. “In Nederland waren de tuincentra als een van de weinigen open én ging het online los. Maar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada moesten tuincentra dicht en moesten ze opeens vol inzetten op hun webshop. We hebben hard gewerkt en bijna 30 nieuwe webshops live gezet in het voorjaar, maar we merkten ook dat de 750 gebruikers van ons platform meer ondersteuning nodig hadden.”
 
 
Het eerste idee bij Garden Connect was om de handleidingen te vernieuwen: “Een handleiding leest niemand, ik ook niet. We zijn dus met onze gebruikers in gesprek gegaan en kregen als suggestie om meer te doen met video. Bijkomen zat er in de zomer niet in, dus we zijn vanaf september gaan opnemen.” De video’s zijn zowel Nederlands- als Engelstalig. “Alle video’s staan op YouTube maar we willen onze gebruikers de mogelijkheid geven om de video’s allemaal te bekijken. Onze Academy is zonder inlog bereikbaar en gebruikers kunnen op ieder moment verder gaan bij de video waar ze gebleven waren.” vertelt Marny Winkelhorst, marketeer bij Garden Connect.
 
De video’s zijn opgeknipt in thema’s: “We hebben een serie van 13 video’s rondom websitebeheer en ook een serie rondom webshop management. Al met al duren die bijna 2 uur, maar dan weet je ook wel precies wat je kunt doen met je website of webshop. Voor kleinere onderwerpen hebben we ook kortere video’s, bijvoorbeeld voor de Bol.com integratie.” Er staan inmiddels zo'n 100 video's online.

06-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS