vrijdag 26 februari 2021
FN TOP logo FN TOP add

Nieuwe lockdown in VK en verlenging lockdown in Duitsland

Nieuwe lockdown in VK en verlenging lockdown in Duitsland

Het Verenigd Koninkrijk (VK) gaat opnieuw in lockdown en ook Duitsland heeft besloten de huidige lockdown te verlengen. In Nederland wordt er inmiddels druk gespeculeerd over de gevolgen hiervan op de Nederlandse lockdown die tot 19 januari van kracht is. 

Boris Johnson, de premier van het VK, kondigde gisteravond een lockdown af die zal gaan duren tot halverwege februari. Hij kondigde de verscherpte maatregelen aan omdat het aantal nieuwe besmettingen door het gemuteerde coronavirus de afgelopen dagen flink gestegen is. Pas vanaf 22 februari is er een eventuele versoepeling van de maatregelen mogelijk, aldus Johnson. In het Verenigd Koninkrijk zijn tijdens de lockdown alle-niet-essentiële winkels, waaronder bloemisten en bouwmarkten, gesloten. Bloemen en planten mogen nog wel verkocht worden in de supermarkten en in de meeste tuincentra.

In Duitsland wordt er vandaag vergadert over een verlenging van de huidige lockdown. Dat deze er komt is zeker, maar nog niet tot wanneer. Waarschijnlijk zal de lockdown verlengd worden tot 31 januari. Duitsland krijgt het aantal besmettingen maar niet omlaag en daarom is een verlenging onvermijdelijk. , maar het kan ook langer worden. Er wordt gedacht over een verlenging tot aansluiting op de Duitse krokusvakantie, die begin februari start. De huidige lockdown is in Duitsland sinds 16 december 2020 van kracht. In Duitsland zijn tijdens de lockdown alle-niet-essentiële winkels, waaronder bloemisten, tuincentra en bouwmarkten, gesloten. Voor bloemisten geldt, net als in Nederland, dat bloemen en planten wel in de buitenlucht verkocht mogen worden. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn ook de tuincentra nog open.


Leandra de Boef | 05-01-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 De Bolster vacature Product Manager Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS