woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Wat gaat het worden voor 2021 #blog

Wat gaat het worden voor 2021 #blog

Het bijzondere jaar 2020 zit erop. Veel gebeurd en vele ontwikkelingen meegemaakt. 2020 zou ik willen deleten en door…… Op naar 2021 en de leuke ontwikkelingen die ons te wachten staan.
Natuurlijk hopen we allemaal dat we weer normaal kunnen leven met elkaar. Dat is uiteraard de belangrijkste wens voor 2021 maar er zijn misschien meer zaken om rekening mee te houden als het om social en marketing gaat. Wat gaat het voor jullie worden?

Verwachte ontwikkelingen

Het einde van het jaar, tijd voor de lijstjes en overzichten. Wat staat ons te wachten als we alle ‘experts’ mogen geloven. Ik kijk er wel degelijk naar en soms denk ik dan kan ik ook die lijstjes samenstellen. Maar wat ik leuker vind aan het einde van het jaar is kijken wat er nou werkelijk van terecht is gekomen. Zijn de ‘voorspellingen’ uitgekomen of niet?
Daarbij hou ik altijd een hele grote slag om de arm want ontwikkelingen benoemen is één, maar of ze passen binnen de strategie van jullie bedrijf is maar net de vraag. Een ding staat wel vast elk jaar met alle nieuwe winden meewaaien is zeker niet goed. Dan ontstaat er een hele vreemde situatie.

Mijn advies is ook altijd om wel degelijk te kijken naar ontwikkelingen die er zijn en worden genoemd maar als tweede, en eigenlijk net zo belangrijk, kijken of die trend die verwacht wordt ook gaat passen bij de eigen strategie. Als ‘experts’ zeggen dat tiktok het helemaal gaat worden kan het nog steeds zo zijn dat het niet past bij jullie bedrijf en/of gekozen communicatievorm en/of kanaal. Dat staat dus absoluut bovenaan. Je keuze moet in lijn staan met een strategie welke gekozen is. Vergeet dat a.u.b. nooit.
Als je een trend wil toepassen bekijk dan ook of deze past in de gekozen strategie. Soms passen ze erg goed en dan werken ze ook echt. Maar maak bewust de keuze(s).

Wat gaat het worden?

Ik zal een puntsgewijs overzicht geven van welke trends op het gebied van marketing en social ik gelezen en gezien heb.

Sales en digitalisering
Sales gaat steeds meer om facts en getallen. Daarop wordt steeds meer gestuurd. Sales krijgt daarom steeds meer ondersteuning van technologie. Denk aan een CRM-systeem of prospecting tool.

Toename van video
Het maken van een video voor een bepaald doel gaat steeds meer en meer gebeuren. Verspreiden daarvan moet via vele kanalen gebeuren. Dit alles om het proces van prospect tot klant en daarna naar fan zo visueel mogelijk te laten verlopen. Lezen is steeds meer uit, kijken is in.

Figuur 1; Spreek uw klant en verkoop niet (bron: https://www.datadirection.nl/van-reclame-naar-content/documentaire/)

Gepersonaliseerde communicatie
Wil je met een prospect en/of klant communiceren dan verwacht deze steeds meer inhoud die werkelijk relevant voor hem is. Iemand die snijbloemen teelt hoeft dus weinig informatie over potten. Maak het persoonlijk waardevol.

LinkedIn en Instagram
Deze twee platformen verdienen alle aandacht in 2021. Zet ze goed in en maak optimaal gebruik van de mogelijkheden die beide kanalen bieden. Zet goed in op waardevolle content.

Authenticiteit
Maak je content authentiek. Vertel en verkoop niet. Verkopen komt later wel. Vertel het vanuit je ziel van het bedrijf en niet alleen met een commercieel oogpunt

Purpose marketing
Winst is en blijft belangrijk, maar vertel en werk ook aan andere doelen. Misschien wil je wel volledig ‘groen’ gaan in 2021. Maak er werk van en vertel er over in alle eerlijkheid. Vertel en handel waarvoor je staat. Wat zijn de waarden van je bedrijf. Als het aanspreekt heb je heel snel een klik.

Gesprekken voeren
Meer en meer vragen je volgers om het voeren van gesprekken. Niet alleen maar zenden maar reageren en zorgen voor gespreksstof wordt steeds en steeds belangrijker. Denk daar goed over na want het kan ook zomaar terugslaan. Geef waardevolle tips en tricks. Laat je volgers nooit te lang wachten op een reactie. Dat is een doodzonde.

Natuurlijk zijn er veel meer te noemen maar hieruit kiezen is al een hele opgave.

Dan rest mij weinig meer dan jullie een erg gezond, succesvol, communicatief, veilig en mooi 2021 toe te wensen. Laten we er samen iets heel bijzonders van maken.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

Bron: www.floranews.com
31-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS