maandag 25 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

25 jaar MPS, het verhaal van duurzaamheid in de tuinbouwsector

25 jaar MPS, het verhaal van duurzaamheid in de tuinbouwsector

MPS bestaat dit jaar 25 jaar. Door de coronacrisis kon dit niet groots gevierd worden. Om hier toch aandacht aan te geven en het moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft het een webpagina gepubliceerd waarop het verhaal van duurzaamheid in de tuinbouwsector vertelt.

Laat zien hoe de tuinbouwsector omgaat met gewasbescherming’ was 25 jaar geleden de aanleiding voor het ontwikkelen van MPS-ABC. In die 25 jaar is veel veranderd. Op de webpagina scrol je door het verhaal van duurzaamheid in de tuinbouwsector. Van voormalig CEO Theo de Groot over het winnen van de Zilveren Wesp tot aan introducties van nieuwe certificatieschema’s en de eerste deelnemer aan MPS-ABC: alle hoogtepunten komen aan bod.

De kersverse CEO van MPS, Daan de Vries blikt op de pagina vooruit naar 2021. “Voor MPS is verduurzaming core-business, maar voor veel mensen is het iets dat er bij komt”, vertelt De Vries. "2021 wordt een spannend jaar. De verplichte certificering vanuit FloraHolland, brengt een nieuwe groep kwekers bij MPS. Ook kleinere kwekers. Daarnaast is er iets te kiezen voor de kwekers, ook in het buitenland. 

Kwekers, oudgedienden en werknemers, nationaal en internationaal vertellen hun verhaal op de pagina. “We lanceren de pagina met een blik vooruit, want de pagina blijft in ontwikkeling, ook in 2021. Wij blijven hier het verhaal van kwekers vertellen.”

Een van kwekers die haar verhaal doet op de pagina is Michelle van Dijk. Toen Kwekerij Michelle van Dijk (0,3 hectare zuidenwindlelies) in 1999 in De Lier startte, sloot zij zich meteen aan bij MPS. “Eerlijk gezegd dacht ik dat registreren er gewoon bij hoorde. Dat vind ik namelijk echt. Ik was stomverbaasd toen ik hoorde dat veel telers geen milieucertificaat hebben.” Theo de Groot, voormalig CEO van MPS vertelt over hoe MPS eind jaren 90 steeds meer voeten in de aarde kreeg: “Uiteindelijk kregen we klanten in België, Denemarken en zelfs in Kenia. MPS-ABC kreeg toen een enorme reikwijdte.”


Leandra de Boef | 28-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS