maandag 25 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Doordraai FloraHolland eerste week lockdown 2,9 procent

Doordraai FloraHolland eerste week lockdown 2,9 procent

In de eerste week van de strenge lockdown in Nederland en Duitsland is er bij bloemenveiling Royal FloraHolland 2,9 procent doorgedraaid. Dit percentage lag de eerste dagen, 14 en 15 december nog op 5 procent, maar is daarna afgenomen. In de week voorafgaand aan de aangescherpte coronamaatregelen lag het percentage doordraai nog op 1 procent.

Het aantal verkochte stuks op de klok lag vorige week 10,4 procent onder het niveau van vorig jaar. Voor snijbloemen was dit 10 procent lager, voor kamerplanten 13,4 procent lager en voor tuinplanten 33 procent lager). Via het bemiddelingsbureau van FloraHolland werd de afgelopen week 2,7 procent minder bloemen en planten verhandeld dan in dezelfde periode in 2019. De middenprijs op de klok liep gedurende de week op van 0,31 euro op maandag naar 0,44 euro op vrijdag. De middenprijs voor de hele week lag op 0,36 euro per stuk. Dat is 12 procent lager dan vorig jaar.

De terugval is veel kleiner dan tijdens de start van de coronacrisis. Toen kwam de handel met een groot deel van Europa stil te liggen, waar nu alleen een lockdown voor Nederland en Duitsland geldt. In Duitsland zijn tijdens deze lockdown vrijwel alle verkooppunten van bloemen en planten in Noordrijn-Westfalen gewoon open. Dit is qua volume de grootste markt in Duitsland. 


22-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws



2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS