donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Hervatting vrachtverkeer tussen Frankrijk en Verenigd Koninkrijk vanaf woensdag

Hervatting vrachtverkeer tussen Frankrijk en Verenigd Koninkrijk vanaf woensdag
Frankrijk en het VK zijn het eens geworden over de hervatting van het vrachtverkeer tussen beide landen. Zoals het er nu uit ziet zal transport tussen de twee landen vanaf woensdag 23 december 2020 weer mogelijk zijn. Dit meldt de BBC vanmorgen. De Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron zouden het eens geworden zijn over de maatregelen om de grens weer te openen. Er wordt momenteel nog onderhandeld onder welke voorwaarden dit precies plaats kan gaan vinden.

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) zou reizen van en naar het Verenigde Koninkrijk vanaf woensdag 23 december dus weer mogelijk moet zijn. Wel wijst het op restricties en voorwaarden die van kracht kunnen zijn. Zo zou de Britse premier Johnson volgens de krant The Telegraph alle vrachtwagenchauffeurs die met goederen naar het Europese vasteland willen rijden, testen op het coronavirus. In hoog tempo worden er sneltest-locaties opgezet. De ferryboten voor dit jaar zouden al volgeboekt zijn. Reserveringen hiervoor zijn dus noodzakelijk.

De Eurotunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en de ferryterminal zijn sinds zondagavond 20 december 23:00 uur voor bemand transport uit het Verenigde Koninkrijk gesloten. Hiertoe besloot Frankrijk in verband met de nieuwe mutatie van het coronavirus dat in het Verenigd Koninkrijk is aangetroffen. Ook veel andere Europese landen hebben zondagavond reisverboden ingesteld voor verkeer uit het VK om de zeer besmettelijke mutatie van het coronavirus tegen te houden. Sneltesten moeten nu mogelijkheden gaan bieden. 

 


Leandra de Boef | 22-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS