woensdag 8 december 2021
FN TOP logo 2105 Palletcentrale

Transport en Logistiek Nederland raadt transport naar Verenigd Koninkrijk af

Transport en Logistiek Nederland raadt transport naar Verenigd Koninkrijk af

Transport en Logistiek Nederland (TLN) raadt transporten naar het Verenigd Koninkrijk tot nader order af. De branchevereniging zegt momenteel op het hoogste niveau te overleggen om een nauwkeurig beeld te krijgen wat de gevolgen voor de transportsector zijn van het op slot gaan van het Verenigd Koninkrijk vanwege een zeer besmettelijke mutatie in het coronavirus.

Ook ondernemersvereniging Evofenedex laat weten in overleg te zijn met diverse instanties over de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Om die reden kan het nog weinig zeggen over de gevolgen voor verladers in Nederland. "Het hangt ervan af wat er geregeld wordt voor het onbelemmerd laten doorgaan van goederenvervoer. Dat zag je ook toen de coronacrisis net was begonnen, de eerste dagen was het rommelig en daarna waren er uitzonderingsposities voor chauffeurs. Dat zal ongetwijfeld in crisisoverleg naar voren komen", aldus een woordvoerster. De EU-landen hebben vandaag spoedoverleg over de nieuwe coronavariant.

Sinds zondag hebben diverse landen het personenverkeer met het Verenigd Koninkrijk stilgelegd. Nederland heeft een verbod ingesteld voor het vliegverkeer met passagiers uit het land en dat voorbeeld wordt vervolgens wereldwijd overgenomen. Vracht verkeer via de lucht blijft nog wel mogelijk. De veerdiensten van en naar het Verenigd Koninkrijk blijven wel varen voor vrachtwagens met goederen. Frankrijk weert gedurende 48 uur vrachtwagens uit het Verenigd Koninkrijk en heeft de Eurotunnel afgesloten. Het land laat goederenvervoer alleen nog toe als de lading niet wordt begeleid door mensen.

 


Redactie Floranews | 21-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS