zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Winnaars kwaliteitsbenchmark Tulp 2020 bekend

Winnaars kwaliteitsbenchmark Tulp 2020 bekend

FloraHolland heeft de winnaars bekend gemaakt van de kwaliteitsbenchmark Tulp 2020.
In de categorie "beste resultaten van alle geteste cultivars van 1 teler" gaat de eerste prijs naar DutchFlora. In de categorie "beste resultaat van één cultivar van een deelnemer" is de 1e prijs voor Mts. Oostenbrug met het cultivar Jan Seignette. 

Ook in 2021 vindt er een benchmark tulp plaats. Telers die hier aan mee willen doen, kunnen hierover meer informatie vinden op de website van FloraHolland. 

 

Winaars DutchFlora (foto links) en Oostenbrug (foto rechts)

Categorie: beste resultaten van alle geteste cultivars van 1 teler

1e prijs: DutchFlora
Alle tulpenstelen van de 5 geteste cultivars stonden er na een week in de vaas nog prima bij, op dag 9 hield zelfs 96% van de tulpenstelen zich nog goed in de vaas. De gemiddelde houdbaarheid van alle geteste rassen was 10,4 dagen.

2e prijs: M.M. Duin
Alle geteste stelen stonden na 7 dagen nog mooi te bloeien in de vaas. Op dag 9 waren dit 86% van de geteste stelen. De gemiddelde houdbaarheid van de 5 geteste rassen was 9,2 dagen.

3e prijs: Karma Wervershoof
Na een week in de vaas gestaan te hebben stond 94% van de geteste stelen nog helemaal goed in de vaas. Op dag 9 was dit nog 80%. De gemiddelde houdbaarheid van de 5 geteste cultivars was 9,6 dagen.

Categorie: beste resultaat van één cultivar van een deelnemer

1e prijs: Mts. Oostenbrug met het cultivar Jan Seignette.
Op dag 9 stonden alle bloemen nog te pronken in de vaas. De tulpen openden zich volledig. Uiteindelijk resulteerde dit in een gemiddelde houdbaarheid van 12 dagen.

2e prijs: J.C. Schilder met het cultivar White Marvel
Op dag 9 stonden alle bloemen nog mooi in de vaas. Uiteindelijk kwam deze tulp uit op een gemiddelde houdbaarheid van 12 dagen. Deze tulp heeft als eigenschap dat de bloemen zich maar gedeeltelijk openen.

bron: Royal FloraHolland

 


Leandra de Boef | 18-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS