maandag 24 januari 2022
FN TOP add

De 5 vragen aan... Pieter van Duijvenbode

De 5 vragen aan... Pieter van Duijvenbode

 

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Pieter van Duijvenbode, ik ben 26 jaar en woon in Katwijk aan Zee. Op jonge leeftijd heb ik nooit echt een sterk idee gehad wat ik zou willen worden of zou willen doen in de toekomst. Uiteindelijk ben ik via het Wellant College in Rijnsburg op de veiling gaan werken bij C.J. Vianen. Hier werd me duidelijk welke richting binnen deze branche me aansprak en goed lag; de digitalisering. Ik heb er dan ook 5 jaar gewerkt en veel geleerd. Daarna heb ik de volgende stap naar meer uitdaging en verantwoordelijkheid genomen. Ik ben als IT Manager gaan werken voor FlowerForce in Honselersdijk. Een grote stap qua verantwoordelijkheid, maar ook qua afstand! Gelukkig heb ik hier geen moment spijt van gehad en werk ik hier inmiddels alweer 3 jaar.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Digitalisering is vrij breed en brengt daardoor ook veel bijzonders met zich mee. Denk alleen al aan data gestuurd werken, processen efficiënter maken en BI (Business Intelligence). Dat is ook het leuke aan deze functie, dat je van alles wat mag bedenken, uitvoeren en controleren. Het is dus erg divers en uitdagend. Dat maakt het soms ook wel tijdrovend, maar dat is het zeker wel waard zodra je het ziet slagen! Dit jaar zijn we bijvoorbeeld voornamelijk bezig geweest met data gestuurd werken en inspelen op klantgedrag en behoeftes. Hiervan zijn ook de eerste uitvoeringen zichtbaar in onze nieuwe webshop. We hebben een compleet nieuwe huisstijl met daaruit voortvloeiend ook een geheel nieuwe webshop, website én onder andere ook nieuwe bedrijfskleding voor de medewerkers. De slogan ‘We deliver happiness!’ is hetzelfde gebleven, want dat is wel waar FlowerForce voor blijft staan: happy leveranciers, happy klanten, en heel belangrijk, happy medewerkers!

Verder ligt in onze branche, en misschien over het algemeen wel in B2B, nog wel wat inhaal werk in vergelijking met B2C. Het inspelen op klantgedrag is gelukkig wel een steeds belangrijker punt aan het worden. Zowel bedrijven als klanten zien en merken het nut van deze ontwikkelingen. Zowel direct als indirect via bijvoorbeeld een meer data gestuurd en klantvriendelijke webshop, of een geavanceerd orderpicksysteem.

Wat betreft het echt bijzonder maken van mijn functie, persoonlijk… is de diversiteit en de vrijheid die het werk met zich meebrengt. Het kijken hoe nieuwe ontwikkelingen en innovaties in het bedrijf zouden passen en hoe zowel het bedrijf als de klant hier beter van kan worden, is toch wel één van de leukste dingen die bij de functie horen!

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?

Ik denk dat dit vrij vanzelfsprekend is. Covid-19 heeft ons leven en nieuwsmedia, geheel, of in elk geval voor een groot deel overgenomen. De impact die het heeft op alles en iedereen, de maatregelen en de toekomst zijn toch wel zaken waar je over nadenkt. Ondanks alles hebben we als FlowerForce de keuze gemaakt om juist wel te investeren in zaken. Daarbij bevindt Nederland zich in de Top-5 landen die hier, naar omstandigheden, ‘goed’ uitkomen. Vrij relatief, maar het geeft de burger moed.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Zoals eerder aangegeven is er heel veel te doen als we kijken naar wat B2C voor de consument doet en betekent en hoe B2B hierin achterloopt. Veel van deze zaken kunnen worden overgenomen in de B2B. Wellicht in een iets andere setting, maar het doel blijft hier hetzelfde: ‘Wees het bedrijf waar men wil kopen’. Naast deze klantgerichte ontwikkelingen, zijn er ook veel efficiëntie slagen te maken qua logistiek door middel van robotisering.

Wat ga je dit weekend doen?

Beginnen aan mijn kerstvakantie. 


 

Bron: www.floranews.com
18-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 Evanthia Tanacetum

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS