zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Hou het leuk en kort met Reels #blog

Hou het leuk en kort met Reels #blog

We herkennen het wel, we kijken een video ergens en na een halve minuut is je aandacht echt helemaal weg. Je hebt het nu wel gezien of de beelden worden echt een beetje langdradig. Kortom je kijker haakt af. Misschien toch eens naar de mogelijkheden van Instagram Reels gaan kijken. Kort en krachtig daar draait het om bij de Reels.

Hou het lekker kort

Je herkent het wel, even snel een video kijken. Maar ach op YouTube zie je al dat deze meer dan 3 minuten duurt. Op voorhand haken velen al af. Snapchat maar ook zeker TikTok spelen daar handig op in door de video’s lekker kort te houden en met eenvoudige mogelijkheden om de video te bewerken met allerlei extra’s en andere funny zaken.
Tja en Instagram kon natuurlijk niet achterblijven, zij kwamen met Reels. En zo werd het aangekondigd……

Instagram Reels

Instagram Reels

Reels nodigt je uit om leuke video's te maken om te delen met je vrienden of iemand anders op Instagram. Neem en bewerk video's met meerdere clips van 15 seconden met audio, effecten en nieuwe creatieve tools. Je kunt rollen delen met je volgers op Feed en, als je een openbaar account hebt, ze beschikbaar maken voor de bredere Instagram-community via een nieuwe ruimte in Explore. Reels in Explore biedt iedereen de kans om videomaker te worden op Instagram en een nieuw publiek te bereiken op een wereldwijd podium.
Bron: Instagram 

15 seconden is zeker kort te noemen. Maar laten we eerlijk zijn soms willen we gewoon ook echt niet langer kijken. Dus voor sommige situaties een prima optie. En zeker interessant dat het in/op Instagram echt een speciale plaats heeft gekregen. Klik maar eens op de app op je telefoon op het middelste icoontje onderaan:

Zie een groot aantal Reels. Ervaar maar eens door van beneden naar boven te swipen. Je komt hele mooie, leuke, aparte en vreemde Reels tegen. Maar het laat wel zien wat het kan.

Iets voor mijn product?

Nou hoor ik jullie al denken, alweer wat anders? Moet ik weer een keuze maken. Klopt…. Alleen vergeet een ding niet Instagram is onder een breed publiek erg bekend en wordt door vele leeftijdsgroepen gebruikt. Daar liggen de grote kansen voor het inzetten van Reels. Kijk je naar Snapchat en Tiktok dan is het publiek wat het gebruikt toch anders.

Hoe maak je nu een Reels? Ik kan het helemaal gaan uitleggen maar dan wordt dat een lang verhaal. Martine de Meijer heeft het op Frankwachting.nl al een keer gedaan. Dus hier de link naar het hoe rond Reels.

Maar dan de grote vraag, waar kan ik met mijn mooie groene producten of mijn bedrijf het voor in gaan zetten. 

Stel je hebt een nieuw product. Veelal zie je alleen maar een foto of een paar foto’s. Een mooie vrolijke Reel kan veel meer brengen. Je belicht het van meerdere kanten en je kan mooie, leuke en gezellige effecten toevoegen. Dit om het nog aantrekkelijker en flitsender te maken.
Denk eens aan een feestje op je bedrijf. Soms zie ik een video daarvan maar die duurt dan twee minuten. Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik het na 20 seconden veelal wel gezien heb. Maak van een jubilaris eens een Reel. Bouw het leuk op en sier het lekker op met feestelijke slingers en andere zaken.
Stel je hebt een nieuwe auto of machine. Laat die eens anders zien maak er een ‘monster’ van. Of misschien een plant van je bedrijf elke keer hetzelfde aankleden maar diverse avonturen laten beleven.

Kortom vele mogelijkheden en kansen. Mijn advies maak er gebruik van en doe echt eens iets leuks en iets geks. Je zal merken dat velen het leuk zullen vinden. Versier het, geef het een andere blik en je zal merken dan Reels een goede aanvulling is.

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
17-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS