dinsdag 26 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Bloemen- en kerstbomen verkoop buiten mag wel tijdens lockdown

Bloemen- en kerstbomen verkoop buiten mag wel tijdens lockdown

Niet essentiële winkels moeten vanaf vandaag, 15 december, tot en met 19 januari 2021 dicht. Winkels die buiten kerstbomen en bloemen verkopen staan echter op de lijst van winkels en voorzieningen die open mogen blijven tijdens de maandagavond afgekondigde strenge lockdown. Dit biedt dus perspectief voor bloemisten. 

Ook mogen groothandels, weekmarkten en supermarkten open blijven. Tuincentra en bouwmarkten moeten de deuren sluiten, maar hebben wel de mogelijkheid gekregen om klanten bestellingen af te laten halen. De winkels die open mogen blijven zijn terug te vinden op een door de Rijksoverheid gepubliceerde lijst.

Doordat de mogelijkheid om buiten bloemen en kerstbomen te verkopen geboden wordt, is er dinsdagochtend nog geen sprake van grote vraaguitval en verloopt de handel door. Welisersprake van flinke prijsschommelingen gemeld en zijn de prijzen gemiddeld een stuk lager. FloraHolland ziet daarom nog geen aanleiding tot het nemen van regulerende maatregelen.

 


Leandra de Boef | 15-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS