zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Het is oorlog in de groentehandel

Het is oorlog in de groentehandel

Het is ‘oorlog’ in de handel en productie van groente, schrijft AD.nl. Spaanse komkommertelers zouden de concurrentie uit Marokko en Westland méér dan zat zijn en uit protest hun producten zelfs op straat en strand gooien.

De Spaanse komkommertelers beklagen zich al maanden over de concurrentie uit Marokko en uit Europese landen als Nederland. Hier wordt op ruim zeshonderd hectare komkommer geteeld, een groot deel hiervan in het Westland. 

Er zijn op dit moment véél te veel kasgroenten op de markt, waardoor de verkoopprijzen kelderen. Maar een ‘teler die niet klaagt, is als een priester die niet vraagt’, zegt Job van den Berg, algemeen directeur biologische divisie van Best Fresh in gesprek met AD.nl. Normaal gesproken wisselen de Noord- en Zuid-Europese groenteoogsten elkaar af, maar door de uitzonderlijk hoge temperaturen van de afgelopen weken vallen die oogsten nu deels samen.

Volgens de Spanjaarden zijn Nederlanders ook steeds beter in het jaarrond produceren.Het gevolg is een enorm overschot aan groenten, dat verkocht wordt tegen bodemprijzen. Door de coronacrisis wordt er nauwelijks aan de horeca geleverd. Dus blijven er enorme bergen onverkocht. 

Lees hier het hele artikel van AD.nl

 


14-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS