woensdag 8 december 2021
FN TOP logo 2105 Palletcentrale

FloraHolland past huurstructuur alle bloememmers en -rekken aan

FloraHolland past huurstructuur alle bloememmers en -rekken aan

FloraHolland past vanaf 4 januari 2021 de huurstructuur van de bloemenemmers en -rekken aan. Eerder werd dit al gedaan voor de bloemenemmers Fc566 en Fc596. Bij uitgifte van alle bloemenemmers en -rekken wordt vanaf 4 januari tweemaal het huurbedrag geheven en wordt eenmaal huur terugbetaald aan de aanvoerder als hij deze aanvoert via Royal FloraHolland, Plantion of Veiling RheinMaas.

Met de aanpassing van de huurstructuur wil de veiling oneigenlijk gebruik van de fustpool voorkomen. Hierbij doelt het bijvoorbeeld op bedrijven die fust afhalen bij de fustloodsen, dit gebruiken voor handelsstromen en deze niet via een veiling afrekenen. "In dit geval wordt maar één huurdeel per fustroulatie afgedragen in plaats van de benodigde twee. Bedrijven die niet via een veiling afrekenen hebben hiermee voordeel ten opzichte van bedrijven die dit wel doen." Door de huurstructuur aan te passen is dit ongelijke speelveld van tafel.

Bij de nieuwe huurstructuur betaalt een aanvoerder, die via een veiling afrekent, in de nieuwe situatie per saldo precies hetzelfde als in de huidige situatie. De kopers betalen ongewijzigd het huurdeel bij de commerciële transactie. Aanvoerders die bloemenemmers en -rekken gebruiken en hun producten gewoon afrekenen via een veiling betalen evenveel fusthuur als in de huidige situatie. De impact voor rechtmatige gebruikers blijft beperkt tot het kortstondig voorfinancieren van een relatief beperkt huurbedrag. 

Alleen voor FC533, Fc560 en Fc580 geldt de wijziging niet per 4 januari, maar per 5 juli 2021. Hiervoor heeft FloraHolland gekozen vanwege het tulpenseizoen.

 


14-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS