zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

EU-landen starten plantenpromotiecampagne More Green Cities for Europe

EU-landen starten plantenpromotiecampagne More Green Cities for Europe

Dertien Europese landen zullen de komende drie jaar een strategische inspanning leveren om de stedelijke omgeving toekomstbestendiger te maken door middel van groen. Een internationale EU-campagne die zich richt op politici, stedenbouwkundigen, gemeenten, projectontwikkelaars en andere professionals over het belang van groen landschap. De promotiecampagne ‘Meer groene steden voor Europa’ start in januari 2021 en loopt tot eind 2023.

Het project ‘More Green Cities for Europe’ is bedoeld om planten in België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal en Zweden te promoten in de periode 2021-2023. De campagne volgt de driejarige Green Cities-campagne op, die eind 2020 afgerond zal zijn.

Deze week hebben ENA (European Nurserystock Association) en CHAFEA (het Consumer, Health, Agriculture and Food Executive Agency van de Europese Commissie) de miljoenen subsidieovereenkomst voor de campagne ondertekend. Dankzij financiële inbreng van nationale boomkwekerij- en handelsorganisaties en een aanzienlijke cofinanciering door de Europese Unie, kan de campagne een substantiële impact hebben. Vanuit Nederland wordt de cofininaciering geleverd door Royal Anthos, iBulb, Royal FloraHolland en LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen.

De campagne 'Meer groene steden voor Europa' informeert brede groepen gebruikers en besluitvormers en zet zich ook actief in om verschillende partijen samen te laten werken om specifieke voordelen te realiseren. ‘Meer groene steden voor Europa’ communiceert primair met mensen die professioneel betrokken zijn bij het nemen van beslissingen en het vormgeven van de stedelijke leefomgeving. TheGreencities.eu wordt het centrale platform voor experts en overheden, waar ze worden geïnformeerd over de meerwaarde van groen, waar ze zich kunnen inschrijven voor de digitale nieuwsbrief, maar vooral waar de centrale, internationale evenementenkalender staat en wordt bijgehouden. 


Redactie Floranews | 14-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS