zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Agrarische werkgevers zien verzuimpercentage door corona aanzienlijk stijgen

Agrarische werkgevers zien verzuimpercentage door corona aanzienlijk stijgen

Werkgevers schatten het percentage verzuim door werknemers bij wie corona is geconstateerd op zo’n 8,2 procent. Het percentage verzuim vanwege de quarantaineverplichtingen loopt volgens de enquete op tot 7,1 procent. Dit blijkt uit een enquête van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw. Hoge percentages in verhouding tot de reeds jarenlang lage verzuimpercentages in de agrarische sector. Volgens de laatste metingen was dit zo’n 2,6 procent. 

Bijna 20 procent van de agrarische werkgevers heeft te maken met verzuim vanwege corona. Het percentage werknemers dat tijdelijk niet kan werken als gevolg van quarantaineverplichtingen, vanwege bijvoorbeeld een zieke huisgenoot of bron- en contactonderzoek, ligt zelfs nog hoger. 31 procent van de werkgevers zegt te kampen met de gevolgen van deze quarantaineverplichtingen. 

De enquete van Werkgeverslijn is ingevuld door ruim 100 werkgevers, met name vanuit de bloembollen sector en de glastuinbouw. Een groot deel van de werkgevers, zo’n 44 procent, maakt zich zorgen over de personeelsbezetting. Bij bedrijven van 50 of werknemers ligt dit percentage zelfs op 55 procent. Bij kleine werkgevers tot 10 werknemers verwacht een derde problemen met de personeelsbezetting. In de glastuinbouw sector zijn er relatief veel werkgevers met meer dan 50 werknemers, waarbij het percentage bedrijven dat wordt geconfronteerd met verzuim door corona ook hoger ligt.

 

 


Leandra de Boef | 11-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS