zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Kwekerij Barendse Freesia wint Greenovation Award 2020

Kwekerij Barendse Freesia wint Greenovation Award 2020

Kwekerij Barendse Freesia is de winnaar van de Greenovation Award 2020. Tijdens de digitale Dag van de Coöperatie heeft CEO Steven van Schilfgaarde de uitgereikt aan Kwekerij Barendse Freesia voor de beste duurzame product- of conceptintroductie binnen de sierteeltsector. Barendse won de Award met de FreGanzia, waarbij Freesia wordt geteeld in een innovatief en vrijwel emissieloos teelsysteem.

Barendse Freesia teelt de dubbelwitte FreGanzia op revolutionaire wijze . Het bedrijf maakt optimaal gebruik van het aantal vierkante meters met een drielaags teeltsysteem in een volledig geconditioneerde klimaatcel. De 850 zonnepanelen voorzien de ledverlichting van stroom en dankzij het gesloten teeltsysteem zijn bestrijdingsmiddelen overbodig. Ook hergebruikt Barendse het drainwater en is de klimaatcel vrijwel emissieloos.

"FreGanzia is geteeld in een innovatief en vrijwel emissieloos teeltsysteem. Het is een veelbelovend totaalconcept, waarin rekening wordt gehouden met bijna alle onderdelen van footprint (energie, water, gewasbeschermingsmiddelen, ruimtegebruik). Dit soort innovaties zal toekomstbepalend voor de sector zijn en dit totaalconcept kan dienen als voorbeeld en inspiratiebron voor de sector, collega-kwekers maar ook voor bijvoorbeeld veredelaars", zegt de vakjury over Freganzia.

In totaal is er meer dan 1100 keer gestemd door het publiek. De vakjury én het publiek hadden beiden een aandeel van 50% in de eindbeoordeling en daarmee kwam Barendse Freesia als winnaar uit de bus met haar concept FreGanzia.

11-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS