vrijdag 26 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Waarom werkkleding belangrijk is

Waarom werkkleding belangrijk is

Om een goed imago uit te stralen, is het belangrijk om als organisatie eenheid en vertrouwen uit te stralen. Een mooie manier om dit te doen is door werkkleding aan te schaffen. Werkkleding kan aangeschaft worden om veiligheidsredenen, maar ook om je op een professionele manier te presenteren aan de klant. 

Werkkleding geeft veiligheid

De belangrijkste reden om werkkleding aan te schaffen, is voor veiligheid en comfort. Het is bij sommige beroepen zelfs wettelijk verplicht om uniformen of bedrijfskleding te dragen. Zo zijn er strenge kledingvoorschriften in ziekenhuizen, maar ook in de bouwsector. Als je in de bouw werkt of werkzaamheden uitvoert langs de snelweg of op hoogte, dan werk je op een dynamische en risicovolle plek. Om ervoor te zorgen dat je veilig je werk kunt uitvoeren, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. We hebben het dan niet alleen over het dragen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s), zoals veiligheidsschoenen of een valhelm, maar ook veiligheidskleding. Denk hierbij aan reflectiekleding. Zo val je altijd goed op. Dat zorgt voor een veilige en prettige werkomgeving.

Een professionele uitstraling

Je kunt kiezen voor een klassieke broek en vestcombinatie of ben je liever een trendsetter? Denk bijvoorbeeld aan een polo met een extra borstzakje of een unieke tweekleurige combinatie. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Werkkleding kan je niet alleen beschermen, maar zorgt ook voor een professionele uitstraling. Dit komt het imago van je bedrijf ten goede, want het laat zien dat je goed hebt nagedacht over de juiste bedrijfskleding. Daarnaast schept het gelijkheid onder de medewerkers van je organisatie. Het versterkt het teamgevoel en de identiteit van het bedrijf.

Welke stof kan ik het beste kiezen?

Ben je van plan om nieuwe werkkleding te kopen voor je personeel, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Het begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste stof, zoals polyester, katoen of een combinatie van beide. Als je kiest voor een polyester stof, dan kies je voor een synthetische stof die wel tegen een stootje kan. Je kunt dit dus een duurzame keuze noemen. Polyester werkkleding wordt vooral gebruikt bij regen- of winterkleding. Katoen is een zuiver natuurproduct die zacht en comfortabel aanvoelt en de huid laat ademen. Katoenen werkkleding wordt daarom vooral gekozen bij werken in warme omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in de zomer. Tot slot kunnen de beste eigenschappen van katoen en polyester ook worden gecombineerd. Dat is wel zo aantrekkelijk, want dan krijg je een stofsamenstelling waar alleen de beste eigenschappen met elkaar gemengd zijn.
 


09-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS