vrijdag 26 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Groen-Direkt trots op kerstboom op de Dam

Groen-Direkt trots op kerstboom op de Dam

"Wauw! Trots dat we deze mooie kerstboom hebben mogen leveren. Een kerstboom van ruim 22 meter in een perfecte vorm; de perfecte driehoek!" zijn de woorden van Groen-Direkt.

De perfecte kerstboom is afkomstig uit de Duitse Ardennen en is maandag 7 december geplaatst. Vandaag, dinsdag 8 december, worden de 40.000 lichtjes ontstoken in de 22 meter hoge kerstboom voor het Koninklijk Paleis. 

Bomenman Hans van Zurk van de gemeente Amsterdam en zijn team beginnen altijd al in september met de zoektocht naar de perfecte boom. Van Zurk: “Al zo’n 20 jaar doe ik dat. Ik heb hier nu 4 jaar de leiding over. Veel regelwerk, maar ook veel praktische zaken.”

Dit jaar was het anders!
Van Zurk: “Dit jaar was het anders, door de coronamaatregelen. Noord-Holland was code-roodgebied en we mochten Duitsland niet in. Gelukkig weet onze leverancier ongeveer wat we willen. De mooiste kerstboom voor de Dam. De perfecte boom is tussen de 19 en 24 meter hoog. Een kleine boom is geen gezicht. Dat past niet bij het Paleis en het Nationaal Monument.”

De kerstboom blijft tot 8 januari staan en gaat daarna naar Artis. De stam en dikke takken worden aan de olifanten gevoerd, de wat smallere takken aan de hoefdieren.

 

 


Leandra de Boef | 08-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS