donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

De 5 vragen aan... Lars Heemskerk

De 5 vragen aan... Lars Heemskerk

 

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Lars Heemskerk, eigenaar van Augmex. Als 14-jarig jongetje ben ik officieel begonnen met het maken van websites voor bedrijven in de Bollenstreek. Dit jaar (nu ben ik 18) heb ik Augmex opgericht. Een bedrijf dat een totaaloplossing heeft ontwikkeld voor het implementeren van smartglasses in bedrijfsprocessen. Als één van de 25 wereldwijd vertrouwde Glass Partners van Google is de oplossing van Augmex meer dan geschikt voor implementatie met de Google Glass. Wij zijn dan ook de enige leverancier in de Benelux die deze technologie met deze vernieuwende smartglass bieden. Na geïntroduceerd te zijn in de sierteeltsector met de eerste implementatie bij Heemskerk Flowers, ging het als een lopend vuurtje en zie ik (gelukkig) veel potentie in de sierteeltsector.

Heemskerk Flowers heeft mij de mogelijkheid gegeven om mijn complete totaaloplossing te ontwikkelen in een praktijksituatie. Dit heeft voor een sterk resultaat gezorgd, namelijk een Pick-by-Vision oplossing die gebouwd is met de focus op gebruiksgemak voor de orderpicker. Niet alleen de werkgever, maar de orderpicker zelf profiteert dus ook van deze nieuwe technologie.

Ik heb mij van jongs af aan altijd al erg geïnteresseerd in ICT en de mogelijkheden ervan om processen in bedrijven op unieke manieren te verbeteren. Al vanaf toen ik een jaar of 11 was vertelde mijn vader over de IT-projecten die nu binnen Heemskerk Flowers speelden en wat het eindresultaat kon gaan oplossen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Ik ben de gelukkige persoon die iedere dag bezig mag zijn met het bepalen van de koers van het bedrijf. In het kader van “The sky is the limit” ben ik te vinden in alle processen, van productontwikkeling tot het inrichten van volledige implementaties bij nieuwe klanten.

Het ondernemen met deze nieuwe technologie is ontzettend leuk om te doen. Je ziet veel interesse en potentie van buitenaf. Bedrijven die beginnen met één van de diensten pronken dan ook altijd graag naar de buitenwereld dat ze met deze nieuwe technologie begonnen zijn. Dit enthousiasme geeft mij iedere dag de motivatie om verder te groeien.

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?

Zeer recent nieuws is dat Augmex is uitgeroepen als “Most Innovative Startup of 2020” door de Gulliver Foundation. Dit voelt voor mij als een sterke bevestiging dat het concept écht goed is.

Verder kunnen we natuurlijk niet om corona heen, maar deze pandemie geeft onze Remote Support oplossing, waarbij supervisors op afstand kunnen videobellen met personen op locatie met een smartglass op, een enorme boost. Ondersteuning op afstand is anno 2020 belangrijker dan ooit. Hoe mooi is het als je kunt videobellen terwijl je je handen vrij hebt om alles te doen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Er zijn momenteel geen projecten die aan banden zijn gelegd om welke reden dan ook. Het is dus volledige focus op het doorgroeien vanaf nu. Zo hoop ik met Augmex augmented reality oplossingen voor iedere sector toegankelijk te maken, want het is geen technologie van de toekomst meer.

Wat ga je dit weekend doen?

Op zaterdagen voeren we standaard updates uit, meestal kijk ik dan nog even of alles na de update weer als behoren werkt. In tijden van corona is de planning in het weekend zo goed als leeg, dus bijvoorbeeld even lekker op mijn gemak wat mails doornemen of een serie aanzetten zijn dan nu ook de spannendste plannen in het weekend. In principe gaat het werk non-stop door, maar dat hoort erbij en vind ik juist een voordeel.

Bron: www.floranews.com
04-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS