maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Google doet het een beetje anders #blog

Google doet het een beetje anders #blog

We kennen allemaal wel het algoritme van Google. Nou ja kennen… We weten in zeer grote lijnen wat we in onze teksten online moeten zetten, om goed gevonden te worden. Zoals elk jaar gaat Google dit algoritme weer een beetje veranderen en/of aanpassen. Hieronder een paar punten om op te gaan letten.

Los indexeren in alinea’s tekst

Ze gaan alle alinea’s die je maakt nu los indexeren. Wat houdt dat in? Werd eerst een pagina in zijn geheel geïndexeerd en met name naar het onderwerp gekeken, met deze update wordt er beter gekeken naar specifieke woorden en naar deelonderwerpen die in een alinea kunnen staan. Hieronder een voorbeeld.


Meer zoeken per alinea dan op onderwerp over de gehele pagina.

Wat kan dat betekenen voor jouw website? Als je in een alinea antwoorden geeft op een vraag waarvan je weet dat die leeft met het gebruik van de juiste woorden uit de vraag, zal je veel beter gevonden worden op dat specifieke onderwerp. Waar het ook staat op de pagina. Maar nog beter is complete pagina’s te maken over dat onderwerp, dan wordt het nog beter en sneller gevonden.

Video’s worden in stukken gehakt

Google kan door verbeterde AI-technieken steeds beter een video niet als geheel analyseren maar die specifieke stukken er uithalen die van belang zijn als antwoord op de gestelde zoekopdracht. Je ziet ook steeds meer video resultaten naar voren komen bij de zoekopdrachten.

                            Google algoritme video

Google gaat aangeven vanaf welke tijd in de video het onderwerp te vinden is

Handig? Jazeker. Wanneer je bijvoorbeeld video’s maakt met tips en tricks kan je daar door het goed invullen van je verhaallijn erg goed op inspelen. Maak daarbij zeker gebruik van de optie om zogeheten ‘timestamps’ te gebruiken in de video. Die geven aan op welk tijdstip er over een bepaald onderwerp in de video iets naar voren komt.
En ook hierbij gaat op denk goed aan de gestelde vragen van je kijkers.

Er zijn nog meer zaken om eens naar te kijken als het om de veranderingen gaat. De zoekwoorden hoeven niet meer exact overeen te komen en we mogen wat meer spelfouten maken.

Wil je alles weten bekijk dan onderstaande video:

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

Bron: www.floranews.com
03-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS