vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Bloemenbureau lanceert in 2021 nieuwe buitenplantencampagne: Van Grauw naar Groen

Bloemenbureau lanceert in 2021 nieuwe buitenplantencampagne: Van Grauw naar Groen

Bloemenbureau Holland lanceert begin april 2021 een nieuwe meerjarige buitenplantencampagne onder de naam Van Grauw naar Groen. De campagne wordt gelanceerd in Nederland en Duitsland. "Vergroen je leefomgeving, ook als je een beperkte buitenruimte hebt." Dat is de belangrijkste boodschap van de nieuwe buitenplantencampagne.

De gedachte achter Van Grauw naar Groen is om de aanstekelijkheid van groen over te brengen op consumenten en ze aan te zetten tot het kopen van buitenplanten. Niet alleen voor de eigen tuin of het eigen balkon, maar ook voor de ‘gedeelde’ openbare ruimte zoals gevels, plantsoenen, dakterrassen en straten.

Een concept dat naadloos past bij de huidige tijdsgeest en bij de behoefte aan meer groen. Groen maakt blij, verdrijft zomerse hitte en vangt overtollig regenwater op. "Maar groen doet nog veel meer", zegt Isabel Groot, campagnemanager buitenplanten van Bloemenbureau Holland. "Door je omgeving, samen met buren, groener te maken leer je andere buurtbewoners kennen, maak je nieuwe contacten en voel je je dus nog meer thuis in je woonomgeving. Zo gaat het eenzaamheid in de wijk tegen en zorgt het voor een betere mentale en fysieke gezondheid van bewoners."

De meerjarige campagne ontwikkelt BBH met onder andere de outdoorplanten commissie van Royal FloraHolland. Samen gaan ze de boodschap van de campagne op een spraakmakende manier op de kaart zetten. "Hierbij worden stevige statements en een vriendelijke knipoog niet geschuwd", vertelt Koops. Voor de campagne worden onder andere opvallende beelden gebruikt met de boodschappen Stop de vergrijzing, Struiken voor stenen en Maak natuur van je muur. 


Leandra de Boef | 01-12-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS