dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Drie-jarige promotiecampagne voor binnen en buiten cyclaam

Drie-jarige promotiecampagne voor binnen en buiten cyclaam

De komende drie jaar krijgt de cyclaam de hoofdrol in een nieuwe collectieve promotiecampagne. De roep vanuit de cyclamensector om collectieve promotie wordt hiermee beantwoord. Negentig procent van de kwekers die met elkaar zeventig procent van de omzet vertegenwoordigden, gaven gaf hun goedkeuring aan het collectieve promotieplan. De inning van de promotiegelden zal plaatsvinden via Royal FloraHolland. De belangrijkste boodschap van de campagne wordt dat de cyclaam geschikt is voor zowel binnen als buiten.

De cyclaam verdient een prominente plaats in het schap, niet alleen binnen maar ook buiten, vinden de kwekers. Mede door de populariteit van groene kamerplanten is het strijden om ruimte in het schap. De afzet van kleine, bloeiende kamerplanten staat onder druk en ook in de verkoop van cyclamen is de laatste jaren een dalende lijn te zien.

Dat cyclamen het ook heel goed buiten doen, lijkt nog bij weinig mensen bekend. Tijd dus om hier met de nieuwe promotiecampagne op in te zetten. Het onder de aandacht brengen van de ‘Cyclaam Garden’ vormt dan ook een van de speerpunten van het promotieplan.

Het is niet voor het eerst dat gekozen wordt voor collectieve promotie van cyclamen. Vanaf 1998 was de bloeiende plant onderdeel van een van de eerste productspecifieke promotieprojecten ‘Boeiend Bloeiend’ en later vormde de cyclaam onderdeel van ‘Verrassend Buiten’. Toen dit project stopte, merkten kwekers al vrij snel dat de vraag naar garden cyclaam afnam.

Het promotieproject is een initiatief van Glastuinbouw Nederland en Royal FloraHolland en wordt de komende tijd verder geformaliseerd.

 


27-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS