dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Hivos en True Price lanceren eerlijke roos

Hivos en True Price lanceren eerlijke roos

Hivos en True Price introduceren vandaag de "eerlijke roos met échte prijs". Voor deze roos wordt meer geld betaald, zodat de bloemenpluksters bij de Keniaanse kweker Equinox een hoger en eerlijk salaris krijgen. De lancering vindt plaats tijdens het True Price Festival, dat wordt gehouden als tegengeluid op Black Friday.

Een groot deel van de rozen dat in Nederland verkocht wordt, komt uit Kenia en Ethiopië. Hivos is met de campagne ‘Small Change, Big Deal’ al jaren in gesprek met Nederlandse supermarkten om aan leefbaar loon voor de rozenpluksters te werken. Omdat hier volgens geen Hivos geen verandering in te zien is, is het samen met de sociale onderneming True Price de reis naar de eerlijke roos begonnen.

Door middel van true pricing willen zij supermarkten en andere marktspelers laten zien dat het realiseren van een volledig duurzame roos, inclusief een leefbaar loon voor de pluksters, binnen handbereik ligt. True pricing is het berekenen en verbeteren van de echte prijs van een product of service. De echte prijs is de markt- of verkoopprijs, inclusief alle sociale en milieukosten, zoals onderbetaling, kinderarbeid en bijdrage aan klimaatverandering, daarbij opgeteld.

De Keniaanse kweker Equinox was bereid om met de twee partijen in zee te gaan. De kweker is één van de voorlopers in de Keniaanse bloemenindustrie en probeert al jaren de arbeidsomstandigheden voor hun werknemers te verbeteren. Hogere lonen kunnen ze echter niet alleen realiseren: alle spelers in de keten moeten een stukje bijdragen.

De eerlijke roos wordt op vrijdag 27 november gelanceerd op het True Price Festival. Tijdens dit online event wordt ook de eerste supermarkt ter wereld gepresenteerd waar consumenten de echte prijs voor producten kunnen betalen. Op deze dag zal ook de eerlijke roos voor het eerst te koop zijn bij bloemist Fleurmonde aan de Haarlemmerdijk 49 in Amsterdam. 


27-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS