vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Beekenkamp Plants neemt minderheidsbelang in Schoneveld Breeding

Beekenkamp Plants neemt minderheidsbelang in Schoneveld Breeding

Beekenkamp Plants en Schoneveld Breedding gaan intensief samenwerken. Hiertoe heeft Beekenkamp Plants een minderheidsbelang genomen in Schoneveld Breeding. De twee bedrijven zien gezamenlijke kansen in kennisuitwisseling van innovatieve veredelingstechnieken en onderzoek, maar blijven zelfstandig opereren op het gebied van veredeling, productie en verkoop. 

Voor beide familiebedrijven staan betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie in alle bedrijfsprocessen voorop. Peter van de Pol, eigenaar van Schoneveld Breeding, is hierover enthousiast: “Door deze samenwerking ontstaat een kennisuitwisseling en krachtenbundeling die van grote meerwaarde is voor de hele keten.” An Beekenkamp, eigenaar van Beekenkamp Plants, vult aan: “Met deze investering krijgen we toegang tot elkaars kennis en dat biedt b(l)oeiende perspectieven.”

Voor klanten verandert er volgens de twee bedrijven niets in de toegang tot genetica, teelt- en verkoopondersteuning. Huidige samenwerkingen en relaties blijven bestaan en gemaakte afspraken blijven ongewijzigd, evenals de contactpersonen “De samenwerking is vooral bedoeld om meer slagkracht te krijgen op het gebied van research en development”, zegt Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Plants Ornamentals. “Met deze stap ontstaat een mooie hybride.”

Schoneveld Breeding veredelt en verkoopt wereldwijd zaden en blijft een onafhankelijke leverancier voor alle jonge planten kwekers. Beekenkamp Plants veredelt in stekproducten en produceert jonge planten uit zaad en stek.  


Redactie Floranews | 26-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS