vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Kind Technologies neemt Martin Stolze over

Kind Technologies neemt Martin Stolze over

Martin Stolze b.v. is overgenomen door high-tech scale up Kind Technologies, die hiermee haar positie in de glastuinbouwmarkt uitbreidt. Martin Stolze is een internationale specialist in de automatisering van intern transport. Na deze uitbreiding bestaat Kind Technologies uit meer dan 200 ingenieurs en technici.

Algemeen directeur Wido Kruijswijk zal Martin Stolze b.v. blijven leiden, met het bestaande team. Het bedrijf blijft met haar 57 medewerkers gevestigd in De Lier en zal haar activiteiten voortzetten onder haar huidige naam. Martin Stolze blijft betrokken als extern adviseur. 

Martin Stolze b.v. is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid met haar interne transport productportfolio. Kind Technologies is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland, met een ander kantoor en een productielocatie in Someren, Nederland. Het is als hightech groep gespecialiseerd in industriële automatisering met Robotica, Computer Vision en AI. Als Original Equipment Manufacturer (OEM) levert het wereldwijd systemen aan de Agro & Food en Pharma markten. In deze markten garandeert haar technologie patiënt- en voedselveiligheid. Toonaangevende merken en leden van de groep zijn Beltech, Vimec Applied Vision Technology, Crux Agribotics en KOAT. 

"Ik ben erg blij en trots dat de Kind Technologies groep onze toegevoegde waarde en potentieel ziet" zegt Martin Stolze, de voormalige eigenaar en oprichter van het bedrijf. “Het was voor mij essentieel om de continuïteit van het bedrijf te garanderen voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden”. “Door ons aan te sluiten bij deze innovatieve hightech groep kunnen we gebruik maken van hun ervaring in het managen van groei, onze bedrijfsprocessen verder professionaliseren, nieuw talent aantrekken en ons portfolio verder uitbreiden”.

“Met deze mijlpaal kunnen we onze groeistrategie binnen de glastuinbouw versnellen”, zegt Alex E. Kind, CEO van Kind Technologies. “We zien enorm potentieel in het automatiseren van de typische manuele processen binnen kassen en verpakkingscentra wereldwijd”. “Met deze overname borgen we tevens onze aanwezigheid in de Greenportregio Westland, 's werelds meest innovatieve regio op het gebied van glastuinbouw”. 

 


26-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS